Ισχυροποίηση του ευρώ έναντι του δολαρίου

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2006 11:47

ΑΝΟΔΟ σημειώνει το ευρώ έναντι του δολαρίου ύστερα από τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης Ifo ανήλθε τον Ιανουάριο στις 102 μονάδες, στο υψηλότερο σημείο από το Μάιο του 2000, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η παραπάνω εξέλιξη ενισχύει το ενδεχόμενο νέας αύξησης των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το Μάρτιο. Ωστόσο, ο Γκέρνοτ Νερμπ, οικονομολόγος του ινστιτούτου Ifo δήλωσε ότι δεν υπάρχει ανάγκη περαιτέρω αύξησης των επιτοκίων βραχυπρόθεσμα.

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις (πληθωριστικών) πιέσεων που θα απαιτούσαν άμεσα μέτρα», δήλωσε ο Νερμπ σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Ενδείξεις για τις προθέσεις της ΕΚΤ στο θέμα των επιτοκίων ενδέχεται να δώσει ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, σε ομιλία του το απόγευμα.

Στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, στις 11:30, η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο είχε φθάσει τα 1,2306 δολάρια έναντι 1,2280 δολαρίων αργά χθες το βράδυ. Νωρίτερα, στις 11:15, το ευρώ αναρριχήθηκε μέχρι τα 1,2312 δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα