ΓΣΕΒΕΕ: Φοροεισπρακτικό το φορολογικό σύστημα

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2006 15:00
UPD:15:01

Δεν είναι αναπτυξιακό το φορολογικό σύστημα στη χώρα μας, εκτιμά η Γενική Συνομοσπονδία Επαγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), με αφορμή την απόφαση για αύξηση της προκαταβολής φόρου από τις επιχειρήσεις, σε συνδυασμό με την κατάργηση του αφορολόγητου αποθεματικού για επενδύσεις.

Η ΓΣΕΒΕΕ εκτιμά ότι αυτές οι αποφάσεις της Κυβέρνησης «καταδεικνύουν πως το φορολογικό σύστημα στη χώρα μας είναι φοροεισπρακτικό, ασταθές και «κουτοπόνηρο» σε μια περίοδο μάλιστα που ο τζίρος στην αγορά εμφανίζεται επικίνδυνα χαμηλός, ο χαμηλότερος της τελευταίας πενταετίας, και το διαθέσιμο προς κατανάλωση εισόδημα δοκιμάζεται επικίνδυνα», όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας.

Το μόνο θετικό μέτρο που έλαβε το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών το τελευταίο διάστημα, στην κατεύθυνση της αξιοπιστίας και σταθερότητας του φορολογικού συστήματος, ήταν η μη παράταση παραγραφής παλαιών χρήσεων, κατά τη ΓΣΕΒΕΕ.

Η ΓΕΣΕΒΕΕ εκτιμά ότι οι Μοναδικοί Συντελεστές Καθαρού Κέρδους κατά μέσο όρο αυξάνουν τη φορολογική επιβάρυνση και η αύξηση της προκαταβολής φόρου περιορίζει τη ρευστότητα των επιχειρήσεων και ανατρέπει τον προγραμματισμό τους για επενδύσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα