Στα χαρακώματα παραμένουν Folli Follie - ομολογιούχοι

Στις 10 Σεπτεμβρίου η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης εταιρείας
Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019 10:52
Eurokinissi/EUROKINISSI

Από την έντυπη έκδοση

Της Σοφίας Εμμανουήλ
[email protected]

Κλιμακώνουν την πίεση για εγγυήσεις προς τη διοίκηση της Folli Follie οι ομολογιούχοι, εν όψει της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εισηγμένης εταιρείας στις 10 Σεπτεμβρίου.

Απαιτούν εξασφαλίσεις για να δώσουν την συγκατάθεσή τους σε ένα σχέδιο εξυγίανσης - το οποίο η εταιρεία στοχεύει να έχει καταθέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, μαζί με τη συμφωνία με τους πιστωτές της (40% των εξασφαλισμένων πιστωτών και 60% των συνολικών πιστωτών), καθώς και τις αναμορφωμένες οικονομικές καταστάσεις 2017.

Καθώς η Folli Follie χάνει διαπραγματευτική ισχύ όσο η επωνυμία της δυσφημείται, μετά και τη ζοφερή εικόνα της οικονομικής της θέσης όπως αποτυπώθηκε από τον έλεγχο της PwC και με επώνυμα brands να κάνουν φτερά από το άλλοτε ισχυρό χαρτοφυλάκιό της -με ενδεικτική την πρόσφατη αλλαγή συνεργάτη από τον οίκο Coty και την επικείμενη λήξη του συμβολαίου με τη Shiseido-, είναι σαφές ότι οι ομολογιούχοι πιστωτές θέλουν εγγυήσεις για να συναινέσουν σε σχέδιο επόμενης μέρας.

Ήδη είχαν ζητήσει εμπράγματες εξασφαλίσεις σε συνέχεια του νέου term sheet που πρότεινε η διοίκηση της Folli Follie στα μέσα Ιουλίου, ασκώντας πίεση στους μετόχους της εταιρείας για συμπληρωματικές των προτεινόμενων εγγυήσεις. Η αξία των ακινήτων που προσφέρονται στο πλαίσιο της πρότασης μέσω της AssetCo. (90 εκατ. ευρώ) μαζί με 20 εκατ. ευρώ σε νέες ομολογίες εκδόσεως της OpsCo. δεν φαίνονται αρκετά, ακόμη κι αν συνυπολογιστεί ότι στις ομολογίες προσφέρεται επιπλέον επιτόκιο 9%, ώστε σε βάθος 5ετίας οι πιστωτές να εισπράξουν υπό τη μορφή μερίσματος επιπλέον 10 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι τα περισσότερα ακίνητα είναι δεσμευμένα. Επιπροσθέτως, καθώς η OpsCo. θα διατηρήσει αποθέματα, free cash flow και ως μαξιλάρι ρευστότητας το ποσοστό στην Dufry, το οποίο ενδέχεται να φθάνει τα 80 εκατ. ευρώ ρευστοποιήσιμης αξίας -για την αποδέσμευση του οποίου βρίσκεται σε διαδικασία διαιτησίας- οι ομολογιούχοι πιστωτές φέρονται να θέλουν μερίδιο.

Αντιπρόταση

Πηγές στο περιβάλλον της Folli Follie διαρρέουν ότι η διοίκηση βρίσκεται σε διαδικασία σύνταξης αντιπρότασης ικανής να πείσει τους ομολογιούχους να δώσουν τη συγκατάθεσή τους στο term sheet. Μάλιστα προς αυτή την κατεύθυνση θα εργαστεί στο επόμενο διάστημα το επιτελείο της εταιρείας έχοντας ανασυγκροτηθεί έπειτα από ολιγοήμερη θερινή ανάπαυλα.

Σημειώνεται ότι αν και το χρονοδιάγραμμα για τις εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί είναι σχετικά ελαστικό, η διοίκηση της FF Group επιδιώκει να κλείσει τη συμφωνία με τους ομολογιούχους μέχρι τη γενική συνέλευση.

Ταυτόχρονα τα στελέχη της εταιρείας που είναι επιφορτισμένα με τις διαπραγματεύσεις δίνουν μάχη με τον χρόνο, καθώς η ρευστότητα εξαντλείται, όπως και η προς εκποίηση περιουσία. Καθώς συρρικνώνεται η δραστηριότητα, αναδύεται επίσης ο κίνδυνος περικοπών και σε ανθρώπινο δυναμικό, κεφάλαιο που διατηρήθηκε σχεδόν άρτιο, παρά τις δυσμενείς εξελίξεις στην εταιρεία. Η εταιρεία φέρεται να ικανοποιεί υποχρεώσεις σε εργαζόμενους και ρυθμίσεις οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία. Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι το κεφάλαιο «ανθρώπινο δυναμικό» άνοιξε σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου με αφορμή τις εξελίξεις στην FF Cosmetics, δημιουργώντας ανασφάλεια σε περίπου 400 εργαζόμενους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα