Μετοχές: Δυναμική άνοδος στην Ευρώπη, σταθερή η Αθήνα

Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019 14:47
UPD:14:54
REUTERS/STAFF

Έντονα ανοδικές τάσεις επικρατούν σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών ανά την Ευρώπη καθώς ενισχύονται οι προσδοκίες ότι οι κυβερνήσεις της περιοχής θα προωθήσουν νέα πακέτα τόνωσης της ανάπτυξης, αλλά και οι εκτιμήσεις ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα αποφύγει την κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου με την Κίνα.

Παράλληλα το βλέμμα είναι στραμμένο στην Ιταλία, όπου ο πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα, πιθανότατα θα θελήσει να ξεκαθαρίσει σύντομα το τοπίο και όχι να αφήσει την πολιτική ρευστότητα να συντηρείται.  

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης καταγράφει άνοδο της τάξης του 1,15% με τις ιταλικές μετοχές να έχουν ρόλο πρωταγωνιστή. Στο Μιλάνο ο FTSE MIB κάνει άλμα 1,8%, ενώ στο σύνολο των μεγάλων αγορών της γηραιάς ηπείρου οι δείκτες εμφανίζουν κέρδη άνω του 1%. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 1,13%, στη Φραγκφούρτη ο Xetra Dax είναι στο +1,2% και στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται 1,5%. 

Την ίδια ώρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο Γενικός Δείκτης παρουσιάζει ελαφρά άνοδο (0,28%) στις 832,05 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών υπερβαίνει τα 23 εκατ.ευρώ. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τράπεζες, με τον δείκτη τους να ενισχύεται 2,2%. 

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα