Axa: Αύξηση των εσόδων το δ' τρίμηνο, από τις ασφάλειες ζωής

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2006 10:58

ΑΥΞΗΣΗ 4,7% σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης τα έσοδα της δεύτερης σε μέγεθος ασφαλιστικής εταιρείας της Ευρώπης, Axa SA, αποτέλεσμα της υψηλότερες ζήτησης για ασφάλειες ζωής και για προϊόντα αποταμίευσης.

Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 18,6 δισ. ευρώ (22,8 εκατ. δολ.) βάσει των νέων Διεθνών Λογιστικών Προτύπων, έναντι 17,8 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στο Παρίσι. Τα έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν υψηλότερα των προβλέψεων των πέντε οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και εκτιμούσαν ότι αυτά θα διαμορφωθούν στα 17,6 δισ. ευρώ.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Henri de Castries, αυξάνει τα κέρδη της εταιρείας. Οι πωλήσεις των προϊόντων αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 45% το 2005 στη Γαλλία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Γαλλικής Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, αυτήν την εβδομάδα.

Οι μετοχές της Axa σημείωναν άνοδο 56 σεντς, ποσοστό 2,1%, φθάνοντας στα 27,47 ευρώ η μία στις 9:30 π.μ. στο Παρίσι. Συνολικά πέρυσι σημείωσαν άνοδο 55%.

Η εταιρεία δεν προγραμματίζει να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, ενώ θα δημοσιεύσει τα κέρδη της για το σύνολο της χρήσης στις 28 Φεβρουαρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα