Gerdau: Σκέψεις επέκτασης στην Ανατολική Ευρώπη και την Ασία

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2006 11:15

ΤΗΝ επέκτασή της στην Ανατολική Ευρώπη και την Ασία, μετά την εξαγορά του πρώτου της μύλου εκτός Αμερικής τον Νοέμβριο, εξετάζει η Gerdau SA, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ατσαλιού της Λατινικής Αμερικής, σύμφωνα με τον ανώτατο εκτελεστικό της διευθυντή.

Η εξαγορά μεριδίου 40% στην Corporacion Sidenor SA, το οποίο δίνει στην Gerdau πρόσβαση σε μύλους στην Ισπανία, θα βοηθήσει την εταιρεία να εισέλθει στην αγορά ειδικών ατσαλιών που χρησιμοποιούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης, σύμφωνα με τον CEO, Jorge Gerdau Johannpeter, 69 ετών, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg News στο Νταβός της Ελβετίας.

Αφού κατέστη μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ατσαλιού στον κόσμο στη Βόρειο, τη Νότιο Αμερική, η Ανατολική Ευρώπη, όπου οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες επεκτείνονται και η Ασία, όπου η ανάπτυξη της Κίνας είναι ο κύριος μοχλός ανάπτυξης, είναι οι πιο ελκυστικοί προορισμοί για νέες δραστηριότητες, είπε Jorge Gerdau Johannpeter.

Ο ίδιος επεσήμανε, ότι η τιμή του ατσαλιού θα παραμείνει σταθερή φέτος, καθώς η αύξηση της παραγωγής από την Κίνα, θα περιορίσει την επίδραση της αύξησης των τιμών στη ζήτηση χάλυβα από τη χώρα.

Οι αμερικανικές μετοχές της Gerdau σημείωσαν άνοδο 90 σεντάβος, ποσοστό 4,7%, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών και στα 20,30 ρεάλ η μία. Οι μετοχές δεν διαπραγματεύθηκαν σήμερα στο Σάο Πάολο, καθώς η αγορά ήταν κλειστή λόγω τοπικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα