Τα ομόλογα και πάλι σε ρόλο πρωταγωνιστή

Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019 13:59
UPD:14:01
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Μετά το ράλι της Δευτέρας, σήμερα επικρατούν σταθεροποιητικές τάσεις στις μεγάλες αγορές μετοχών της Ευρώπης και ελαφρά νευρικότητα στον Νότο. Οι επενδυτές στρέφονται και πάλι μαζικά στην ασφάλεια των ομολόγων, ρίχνοντας τις αποδόσεις τους,. 

Στις 13:50 μμ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 παρουσιάζει οριακή μόνο άνοδο, ενώ εν πολλοίς αμετάβλητοι μένουν οι δείκτες στο Παρίσι και τη Φραγκφούρτη. Μικρή άνοδο καταγράφει ο FTSE 100 στο Λονδίνο, ενώ ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχωρεί σε αρνητικό έδαφος, με απώλειες της τάξης του 0,5%, καθώς οι επενδυτές περιμένουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο στην ιταλική πολιτική σκηνή.

Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε αναμένεται σήμερα να παραιτηθεί ή να έρθει αντιμέτωπος με πρόταση μομφής. Η πτώση της κυβέρνησης θεωρείται εν πολλοίς βέβαιη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Σαλβίνι θα πετύχει οπωσδήποτε το στόχο για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, αφού Κίνημα Πέντε Αστέρων και Δημοκρατικό Κόμμα σκέφτονται να ενώσουν δυνάμεις. 

Στην Ελλάδα με το βλέμμα στραμμένο σε εσωτερικές και εξωτερικές εξελίξεις και μετά τη χθεσινή εκρηκτική άνοδο, σήμερα ο Γ..Δ. στο Χρηματιστήριο Αθηνών υποχωρεί 0,57% στις 824,54 μονάδες. Σε τροχιά διόρθωσης ο τραπεζικός δείκτης, που μετά το άλμα της Δευτέρας, καταγράφει πτώση 0,9%. 

 Στον αντίποδα τα ελληνικά ομόλογα βλέπουν τις τιμές τους να εινσχύονται και τις αποδόσεις να υποχωρούν. Αυτή του δεκαετούς διαμορφώνεται στο 2% με πτώση τεσσάρων μονάδων βάσης σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο.

Αμείωτη παραμένει βεβαίως και η όρεξη για γερμανικά ομόλογα, με την απόδοση του δεκαετούς στο -0,69%, μειωμένη κατά πέντε μονάδες βάσης σε σχέση με χθες. Tα ιταλικά ομόλογα δέχονται ελαφρές πιέσεις λόγω των πολιτικών εξελίξεων και έτσι η απόδοση του δεκαετούς διαμορφώνεται στο 1,47%. Πτώση δύο μονάδων βάσης παρουσιάζουν οι αποδόσεις των 10ετών ισπανικών και πορτογαλικών ομολόγων, στο 0,11% και 0,14% αντίστοιχα. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα