Sony: Η μεγαλύτερη άνοδος των μετοχών μέσα σε 15 χρόνια

Μετά την πρόβλεψή της για τα κέρδη
Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2006 07:56

ΠΡΟΣ τη μεγαλύτερη άνοδο μέσα σε 15 χρόνια οδεύουν οι μετοχές της Sony Corp. αυξάνοντας τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας κατά 5 δισ. δολ., καθώς οι υψηλότερες πωλήσεις των τηλεοράσεών της Bravia και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών PlayStation απέφεραν κέρδη ρεκόρ στο τρίτο τρίμηνο της χρήσης της.

Οι μετοχές της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης στον κόσμο, σημείωσαν άνοδο 15%, φθάνοντας τα 5.830 γιέν η μία σήμερα στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, αντικατοπτρίζοντας τα χθεσινά τους κέρδη κατά τη διαπραγμάτευσή τους στις ΗΠΑ. Η ποσοστιαία αύξησε ήταν η ίδια της πτώσης που σημείωσαν οι μετοχές της Sony στις 28 Απριλίου του 2003, όταν είχε ανακοινώσει ζημίες.

Τα χθεσινά αποτελέσματα ενδέχεται να σηματοδοτήσουν τη στροφή της εταιρεία, της ποία οι μετοχές σημείωσαν άνοδο στο ήμισυ της αντίστοιχη του δείκτη Topix από το 2003. Οι χρηματιστηριακές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της UBS Securities Japan Ltd. και της Nomura Securities Co. αναθεώρησαν προς τα πάνω τις εκτιμήσεις τους για την εταιρεία, καθώς το σχέδιο του ανώτατου εκτελεστικού της διευθυντή, Howard Stringer, για μείωση των θέσεων εργασίας και επενδύσεις σε νέα προϊόντα θα βοηθήσει στην ανάκαμψη της δραστηριότητας των ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης της εταιρείας.

Χθες η Sony αναθεώρησε την πρόβλεψη για τα κέρδη της στο σύνολο της χρήσης στα 70 δισ. γιέν (602 εκατ. δολ.) από ζημίες 10 δισ. γιέν, μετά την απροσδόκητη αύξηση των κερδών της στα επίπεδα ρεκόρ των 168,9 δισ. γιέν το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου. Η Sony είπε ότι τα έσοδα της αυξήθηκαν και από τη συναλλαγματική άνοδο, σε συνδυασμό με το ράλι των ιαπωνικών μετοχών, που αύξησε τα κέρδη στο τμήμα των οικονομικών της.

Η Sony σχεδόν διπλασίασε το μερίδιο αγορά των τηλεοράσεων με επίπεδες οθόνες στο 28% τον Δεκέμβριο από 14% που ήταν τον Οκτώβριο, σύμφωνα με σχετική έκθεση της εταιρείας ερευνών αγοράς BCN στο Τόκυο. Το μερίδιο της Sharp υποχώρησε 1,8% στο 43,1% και της Matsushita μειώθηκε κατά 9% στο 18,8%.

Το τελευταίο τρίμηνο οι μετοχές της Sony σημείωσαν άνοδο 38%, υπερβαίνοντας την άνοδο 18% του δείκτη Nikkei, ενώ οι μετοχές της Sharp και της Matsushita σημείωσαν άνοδο περίπου 27%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα