Cemex: Μεγαλύτερα έξοδα μείωση 27% των κερδών το δ' τρίμηνο

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2006 12:05

ΜΕΙΩΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 27%, σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της τρίτης μεγαλύτερης τσιμεντοβιομηχανίας στον κόσμο, Cemex SA, αποτέλεσμα των μεγαλύτερων εξόδων πώλησης και διοίκησης, σε συνδυασμό με το κόστος από την απόσβεση της ιδιοκτησίας και του εξοπλισμού.

Τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν στα 244 εκατ. δολ. ή 69 σεντς ανά αμερικανική μετοχή, από 334 εκατ. δολ. ή 99 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο. Ο Gonzalo Fernandez, αναλυτής της Santander Investment στο Μέξικο Σίτι, που παρακολουθεί τη Cemex πέντε χρόνια, προέβλεπε ότι τα κέρδη της θα ήταν 590 εκατ. δολάρια.

Οι πωλήσεις της Cemex διπλασιάστηκαν στα 3,96 δισ. δολ., μετά τη συγχώνευση ύψους 5,8 δισ. δολ. της βρετανικής RMC Group Plc τον Μάρτιο, η οποία προσέθεσε δραστηριότητες σε 22 νέες χώρες στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Δημοκρατίας της Τσεχίας. Η εξαγορά ώθησε επίσης υψηλότερα το κόστος της απόσβεσης του νέου εργοστασίου και της γης που υπολογίστηκαν στα βιβλία της εταιρείας.

Τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν 22%, στα 507 εκατ. δολ., ενώ οι διοικητικές δαπάνες σχεδόν διπλασιάστηκαν στα 857 εκατ. δολ. το τρίμηνο, από 449 εκατ. δολ., πριν από ένα χρόνο.

Τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη (Editda) διαμορφώθηκαν στα 901 εκατ. δολ., 55% υψηλότερα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και χαμηλότερα της πρόβλεψης της εταιρείας για 950 εκατ. δολάρια.

Για το σύνολο της χρήσης τα Ebitda αυξήθηκαν 40% στα 3,56 δισ. δολ. και διαμορφώθηκαν εντός των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα