X.A.: Βαθύ κόκκινο με νέα τραπεζική βουτιά

Τρίτη, 13 Αυγούστου 2019 13:49
UPD:13:52
Eurokinissi/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Σε κλοιό πιέσεων έχουν βρεθεί εκ νέου οι ελληνικές μετοχές με αυτές των τραπεζών να δέχονται σφυροκόπημα για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση. 

Στις 13:40 μμ ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών υποχωρεί 2,3% στις 813 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να προσεγγίζει τα 36 εκατ. ευρώ. 

Βουτιά 5,8% κάνει ο δείκτης των τραπεζών, με το σύνολο των μελών του να παρουσιάζουν μεγάλες απώλειες. Οι τραπεζικές μετοχές βρίσκονται στο στόχαστρο σε όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης, καθώς οι κλιμακούμενες γεωπολιτικές εντάσεις και ο εμπορικός πόλεμος σπρώχνουν την ΕΚΤ σε περαιτέρω μείωση των ήδη ιστορικά χαμηλων επιτοκίων από τον Σεπτέμβριο. 

Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς υποχωρεί 7,8%, ενώ της Eurobank εμφανίζει απώλειες 6,3%. Ακολουθούν με πτώση 4,8% η Αlpha Bank και 4,1% η Εθνική Τράπεζα. Στο -3,4% και η μετοχή της Attica Bank. 

To σύνολο σχεδόν των κλάδων του χρηματιστηρίου είναι στο κόκκινο, με εκείνον των χημικών να υποχωρεί 3,36% και των επιχειρήσεων κοινής ωφελείας να καταγράφει πτώση 3,1%. Κόντρα στο αρνητικό ρεύμα ο κλάδος πρώτων υλών με άλμα 5%. Σταθερή η εικόνα του κλάδου τηλεπικοινωνιών. 

naftemporiki.gr

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα