NYSE: Περισσότερες συγχωνεύσεις και διεύρυνση των ωρών λειτουργίας

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2006 14:02

ΤΟ New York Stock Exchange (NYSE), ολοκληρώνοντας μια συγχώνευση που θα μετατρέψει το μεγαλύτερο Χρηματιστήριο του κόσμου σε μια εταιρεία οι μετοχές της οποίας θα διαπραγματεύονται, περιμένει να κάνει περισσότερες εξαγορές, που ενδέχεται να επιμηκύνουν τις ώρες διαπραγμάτευσης φέτος, σύμφωνα με τον πρόεδρο και ανώτατο εκτελεστικό του διευθυντή, John Thain.

«Θέλουμε να διαδραματίσουμε σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της ενοποίησης», είπε ο Thain μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια του ετήσιου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που γίνεται στο Νταβός της Ελβετίας. Επίσης ο ίδιος είπε ότι η έναρξη λειτουργίας του Χρηματιστηρίου στις 9:30 το πρωΐ δεν είναι η κατάλληλη για τον 21 ο αιώνα.

Το NYSE, που περιμένει να ολοκληρώσει τη συγχώνευση με την Archipelago Holdings Inc. το πρώτο τρίμηνο, ενδιαφέρεται για συνδυασμούς με ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, επειδή εταιρείες και επενδυτές διαπραγματεύονται και στις δύο ηπείρους, επεσήμανε ο Thain. Οι εισηγμένες εταιρείες στο NYSE, το οποίο ιδρύθηκε το 1792, έχουν συνολική χρηματιστηριακή αξία περίπου 21 τρισ. δολ., συμπεριλαμβανομένων και 7 τρισ. εκατ. εταιρειών που βασίζονται σε αγορές εκτός των ΗΠΑ, συμπλήρωσε.

Ο Thain, 50 ετών, αρνήθηκε να πει ποιους συνδυασμούς θα επιδιώξει. Το London Stock Exchange, που ζήτησε από τους μετόχους να απορρίψουν την προσφορά εξαγοράς ύψους 2,6 δισ. δολ. από την Macquarie Bank Ltd. της Αυστραλίας, ανταγωνίζεται με το NYSE για εισαγωγές εταιρειών, συμπλήρωσε. Το Euronext NV, ο συνδυασμός του Χρηματιστηρίου του Παρισιού, του Αμστερνταμ, των Βρυξελλών και της Λισαβώνας, καθώς και το γερμανικό Deutsche Boerse AG διαπραγματεύονται παράγωγα και ομόλογα όπως και μετοχές.

«Πάντα όμως όταν τίθεται θέμα λειτουργίας του Χρηματιστηρίου έχουμε αντιρρήσεις για τις εξεταζόμενες αλλαγές», είπε. Περίπου το 2% των συνολικών συναλλαγών στο NYSE γίνονται πριν από το προκαθορισμένο άνοιγμα του Χρηματιστηρίου, κατέληξε ο Thain.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα