Απόψε θα έχει ρεύμα η μισή Κεφαλονιά και Ιθάκη

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2006 19:14

Εχει ηλεκτροδοτηθεί ήδη το 40% των καταναλωτών στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, ενώ απόψε υπολογίζεται ότι το ποσοστό θα ανέλθει στο 55%, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ, που τονίζει ότι επειδή η επιδιόρθωση των κατεστραμμένων πυλώνων απαιτεί χρόνο και η κακοκαιρία έχει προκαλέσει ζημιές μεγάλης έκτασης, έχει δοθεί προτεραιότητα στην ηλεκτροδότηση με έκτακτα μέσα, ενώ συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι προσπάθειες για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών.

Η ΔΕΗ ζητά την κατανόηση των πολιτών Κεφαλονιάς - Ιθάκης και των λίγων Δημοτικών Διαμερισμάτων που δεν έχει αποκατασταθεί ακόμα η ηλεκτροδότηση και επισημαίνει ότι η έκταση του προβλήματος οφείλεται στις πρωτοφανείς συνθήκες κακοκαιρίας. Ανεμοι έντασης μεγαλύτερης των 11 μποφόρ προκάλεσαν το εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο της καταστροφής πυλώνων Υψηλής Τάσης και από τις δύο πλευρές τροφοδοσίας (επτά στο νότο και δύο στο βορρά), καθώς και 80 στύλων Μέσης Τάσης). Διευκρινίζει ότι εάν το πρόβλημα είχε παρουσιαστεί μόνο στη μία πλευρά, η ηλεκτροδότηση θα είχε αποκατασταθεί. Το σύνολο του προσωπικού της ΔΕΗ που εργάζεται, με την ευθύνη δύο Γενικών Διευθυντών της Επιχείρησης για την ολοκλήρωση της ηλεκτροδότησης, ανέρχεται πλέον σε 147 τεχνικούς και ειδικευμένα στελέχη.

Η ΔΕΗ υπογραμμίζει ότι το πανελλαδικό δίκτυό της ανταποκρίθηκε γενικά με επάρκεια ακόμη και στην αυξημένη (8.700 MW) ζήτηση που συνέπεσε με την κορύφωση των ακραίων καιρικών φαινομένων. Αναφέρει ότι στην ηπειρωτική χώρα, εκτός μεμονωμένων περιπτώσεων, τα προβλήματα ήταν περιορισμένα και οφείλονταν κυρίως στη δυσκολία πρόσβασης στα σημεία των ζημιών, πράγμα που ισχύει και για την νησιωτική χώρα, με κυριότερη εξαίρεση την Κεφαλονιά και Ιθάκη.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα