Sanofi: Αύξηση των πωλήσεων από τη ζήτηση αντιθρομβωτικών και εμβολίων

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2006 10:00

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό 4,8%, αποτέλεσμα της ζήτησης για εμβόλια και για αντιθρομβωτικά σκευάσματα, σημείωσαν το τρίμηνο τα έσοδα της τρίτης μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας στον κόσμο, Sanofi-Aventis SA.

Το τέταρτο τρίμηνο οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 7 δισ. ευρώ (8,5 δισ. δολ.) από 6,69 δισ. ευρώ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Παρίσι. Οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News προέβλεπαν ότι τα έσοδα θα έφθαναν τα 7,12 δισ. ευρώ.

Οι πωλήσεις των αντιθρομβωτικών σκευασμάτων αυξήθηκαν 17% ενώ των εμβολίων σε ποσοστό της τάξης του 50%. Η εταιρεία, η οποία ανακοινώσει τα αποτελέσματά της στις 24 Φεβρουαρίου, είπε ότι τα κέρδη ανά μετοχή μάλλον αυξήθηκαν πέρυσι κατά 25%.

Η Sanofi-Aventis, η οποία δημιουργήθηκε το 2004 από τη συγχώνευση των δύο μεγαλύτερων φαρμακευτικών εταιρειών της Γαλλίας, βασίζεται στις θεραπείες κατά της θρόμβωσης, του καρκίνου και του διαβήτη, καθώς ετοιμάζεται να παρουσιάσει νέα προϊόντα και για την απώλεια βάρους. Το τμήμα εμβολίων της εταιρείας, Sanofi Psteur, ο μεγαλύτερος προμηθευτής εμβολίων κατά της γρίπης στις ΗΠΑ, αυξάνει τις πωλήσεις του καθώς υπάρχουν φόβοι για μια πανδημία του ιού της γρίπης των πτηνών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα