HMV: Προσέγγιση για την εξαγορά της, 25% η άνοδος των μετοχών

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2006 13:46

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ για την εξαγορά της δέχθηκε η HMV Group Plc, η ιδιοκτήτρια των καταστημάτων μουσικής HMV και των βιβλιοπωλείων Waterstone, σύμφωνα με την ίδια. Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο έως και 25%, διευρύνοντας τα κέρδη που εμφάνισε μετά την ανακοίνωση ότι η Permira Advisers Ltd. ενδέχεται να κάνει προσφορά εξαγοράς.

Η πρόταση εξαγοράς, από υποψήφια η επωνυμία της οποίας δεν έγινε γνωστή δεν είναι σίγουρο ότι θα έχει και αποτέλεσμα , ανακοίνωσε σήμερα η HMV. Η βρετανική ιδιωτική εταιρεία Permira σχεδιάζει να προσφέρει 800 εκατ. λίρες Αγγλίας (1,4 δισ. δολ.), σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα Sunday Times, επικαλούμενη πληροφορίες.

Η σημερινή άνοδος των μετοχών αναχαιτίζει την υποχώρηση έως και 35% που σημείωσαν από τα τέλη του Αυγούστου. Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής Alan Gile είπε αυτόν τον μήνα ότι σχεδιάζει να φύγει από την εταιρεία, μετά την εμφάνιση μείωση των κερδών το εξάμηνο και τις χαμηλότερες πωλήσεις την περίοδο των εορτών. Περισσότεροι καταναλωτές κατεβάζουν μουσική από το Web και πληρώνουν λιγότερα για δημοφιλή CD σε σούπερ μάρκετ.

Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο έως 40,75 πένες, φθάνοντας στις 205 πένες η μία στο Λονδίνο. Το κλείσιμο των μετοχών σε αυτά τα επίπεδα θα σημαίνει τη μεγαλύτερη άνοδο από την έναρξη της διαπραγμάτευσής τους τον Μάϊο του 2002. Στις 10:10 π.μ., τοπική ώρα οι μετοχές της HMV ήταν 15% υψηλότερα, στις 189 πένες η μία.

Η Permira επέλεξε την Merrill Lynch & Co. ως σύμβουλο στην πιθανή εξαγορά της HMV, σύμφωνα με το δημοσίευμα στην Sunday Times. Η εκπρόσωπος της Permira Amanda Lee, αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Με βάση σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα Daily Telegraph, η HMV σκεφτόταν προσφάτως μια εξαγορά της από τις φίρμες Kohlberg Kravis Roberts & Co. και Blackstone Group LP. Η εφημερίδα δεν ανέφερε την πηγή της πληροφόρησής της.

Ο Simon Moyse, εκπρόσωπος της KKR στο Λονδίνο και η εκπρόσωπος της Blackstone, Sophia Harrison, αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα