Τον Μάρτιο τα πρώτα καταστήματα της αλυσίδας Plus Hellas

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2006 17:39

Επενδύσεις 600 εκατ. ευρώ θα πραγματοποιήσει συνολικά, σε βάθος πενταετίας, στην Ελλάδα η εταιρεία λιανεμπορίου Plus Hellas, η οποία τον Μάρτιο θα κάνει το ντεμπούτο της στην ελληνική αγορά, με τη λειτουργία 20 νέων καταστημάτων σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Την 1η Μαρτίου θα εγκαινιαστούν ταυτόχρονα τα νέα καταστήματα της εταιρείας στη Β. Ελλάδα, με τα τρία να εδρεύουν σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, ενώ στις 15 του ίδιου μήνα θα ακολουθήσουν αυτά του Νότου, όπως τόνισε ο πρόεδρος της διοίκησης της Plus Hellas, Χρήστος Αποστολάτος, στο πλαίσιο σημερινής συνέντευξης Τύπου.

Μέχρι το τέλος του 2006, τα καταστήματα της εταιρίας στην Ελλάδα θα φθάσουν τα 50, με το συνολικό κόστος της επένδυσης να ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ. Στόχος της διοίκησης, είναι η Plus Hellas να κατακτήσει μακροπρόθεσμα το 10% της ελληνικής αγοράς τροφίμων και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο να βρεθεί ο όμιλος στη δεύτερη θέση των discount επιχειρήσεων. Η ελληνική συμμετοχή στα προϊόντα της Plus Hellas διαμορφώνεται σε 25% και, σύμφωνα με τον κ. Αποστολάτο, στόχος είναι το 50%.

Ο κ. Αποστολάτος δήλωσε ότι η εταιρεία δεν ενδιαφέρεται για το Franchising, ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εξαγορών, τόνισε «εμείς δεν κάνουμε κρούσεις, αλλά είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις», ξεκαθαρίζοντας ότι το ενδιαφέρον εστιάζεται στην εξασφάλιση χώρων.

Η Plus Hellas έχει ήδη παρουσία στη Ρουμανία, ενώ βρίσκεται στη φάση της ανάλυσης των αγορών των βαλκανικών κρατών, όπου, αρχής γενομένης από τη Βουλγαρία, θα προχωρήσει σε επενδύσεις. Ενδιαφέρον υπάρχει και για την αγορά της Τουρκίας.

Η Plus ανήκει στον γερμανικό όμιλο Tengelmann, ενώ η Ελλάδα αποτελεί την ένατη ευρωπαϊκή χώρα όπου εξαπλώνεται η αλυσίδα, η οποία πανευρωπαϊκά έχει 4.000 καταστήματα, με 40.000 εργαζομένους, τζίρο πάνω από 9 δισ. ευρώ και πάνω από ένα δισ. πελάτες ετησίως.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα