Κυρίαρχος στη Mytilineos ο Ευ. Μυτιληναίος

Στην κατοχή του το 26,538% των μετοχών της εταιρείας
Τρίτη, 06 Αυγούστου 2019 11:05
UPD:11:05

Ως επιστέγασμα του μεγάλου εταιρικού μετασχηματισμού, που αποφασίστηκε στα τέλη του 2017, θεωρείται η μεταβίβαση 19,2 εκατομμυρίων μετοχών της εισηγμένης εταιρείας που καθιστά τον Ευάγγελο Μυτιληναίο ως τον απόλυτο κυρίαρχο στη Mytilineos, αφού στην κατοχή του βρίσκεται πλέον ποσοστό 26,5% των δικαιωμάτων ψήφου.

Συγκεκριμένα, μέσω των νομικών προσώπων που μετείχαν στη συναλλαγή, συνολικά 19.201.219 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές της Mytilineos (ποσοστό 13,438% των συνολικών δικαιωμάτων ψήφου) που κατείχε ο Ιωάννης Μυτιληναίος, μεταβιβάστηκαν, εμμέσως, στον Ευάγγελο Μυτιληναίο, η συμμετοχή του οποίου από το 13,10% προηγουμένως ανέρχεται πλέον στο 26,538% της εταιρείας.

Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, στόχος είναι να δημιουργηθεί μια νέα ευέλικτη εταιρική δομή για να ενισχυθεί η θέση και το μέγεθος της Mytilineos, δημιουργώντας συνέργειες και βελτιστοποιώντας τις αποδόσεις. Η επιτυχής ολοκλήρωση της συγχώνευσης της μητρικής εταιρείας Mytilineos με τις βασικές θυγατρικές της, σε μία ενιαία εταιρεία σχεδιασμένη με βάση τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, ήδη έχει τοποθετήσει τον όμιλο στις κορυφαίες βιομηχανικές δυνάμεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προσδίδοντας νέες ενισχυμένες αναπτυξιακές προοπτικές.

Να σημειωθεί πως πρόσφατα η συμβουλευτική εταιρεία EDISON έκανε λόγο για θετικό αναπτυξιακό momentum της ελληνικής ενεργειακής αγοράς λόγω του ευνοϊκού περιβάλλοντος για τα εργοστάσια φυσικού αερίου στην Ελλάδα, επισημαίνοντας τις ευκαιρίες που έχει μπροστά της η Mytilineos. Στο πλαίσιο αυτό τονίστηκε πως το νέο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας της ελληνικής εταιρείας θα μπορούσε να επιτύχει υψηλούς συντελεστές φόρτωσης. Σύμφωνα με την EDISON οι ετήσιες συνεισφορές του στα EBITDA της Mytilineos θα είναι της τάξεως των 60 εκατ. ετησίως.    



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΥΤΙΛ



Σχολιασμένα