Ομόλογα: Σε ναδίρ οι αποδόσεις βρετανικών, Ευρωζώνης

Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2019 11:48
UPD:11:53
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Οι φόβοι για τον αντίκτυπο, που θα έχουν οι εμπορικές και γεωπολιτικές εντάσεις στην παγκόσμια οικονομία, πυροδοτούν μαζική στροφή των επενδυτών στο παραδοσιακό καταφύγιο των ομολόγων.

Στο προσκήνιο βρίσκονται τα βρετανικά ομόλογα, καθώς το σενάριο ενός no deal Brexit, ενισχύεται αισθητά. Ωστόσο σε ράλι επιδίδονται και οι τιμές των ομολόγων της Ευρωζώνης, με τις αποδόσεις τους να υποχωρούν σημαντικά, την ώρα που οι μετοχές δέχονται ισχυρές πιέσεις. 

Η απόδοση του 10ετούς βρετανικού ομολόγου σημείωσε πτώση άνω των 4 μονάδων βάσης στο 0,502%, καταγράφοντας νέο ιστορικό χαμηλό. Το προηγούμενο ναδίρ ήταν 0,503% και είχε σημειωθεί στις 15 Αυγούστου του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters.

Την ίδια ώρα η απόδοση του 10 ετους γερμανικού ομολογού διαμορφώνεται στο -0,53%, πολυ χαμηλότερα και από το καταθετικό επιτόκιο της ΕΚΤ, ενώ του 30ετούς γερμανικού ομολόγου μειώνεται κατά επτά μονάδης βάσης, κινούμενη και αυτή σε αρνητικό έδαφος.

Με τα Bund να θεωρούνται το απόυτο καταφύγιο η ελκυστικότητα των ομολόγων του Νότου είναι πιο περιορισμένη. Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς υποχωρεί ελαφρά στο 2,02%. Η απόδοση του αντίστοιχου ιταλικού καταγράφει επίσης μικρή πτώση στο 1,52%, ενώ του ισπανικού είναι στο 0,22% μειωμένη κατά τρεις μονάδες βάσης. 

naftemporiki.gr

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα