Fuji Photo: Απολύει 5.000 ανθρώπους, προβλέπει μείωση των κερδών

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2006 09:48

ΣΤΗΝ προς τα κάτω αναθεώρηση της πρόβλεψης για τα κέρδη της στο σύνολο της χρήσης προχώρησε η Fuji Photo Film Co., η πέμπτη σε μέγεθος εταιρεία φωτογραφικών μηχανών στον κόσμο, ενώ ανακοίνωσε ότι θα μειώσει κατά 5.000 τις θέσεις εργασίας, καθώς αναδιοργανώνει τη φωτογραφική της δραστηριότητα.

Η Fuji Photo, σε σημερινή της ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο του Τόκυο είπε ότι τα καθαρά της κέρδη θα ανέλθουν σε 20 δισ. γιέν (170,2 εκατ. δολ.) την τρέχουσα χρήση έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης για κέρδη 85 δισ. γιέν.

Τα καθαρά της κέρδη μειώθηκαν 18%, φθάνοντας στα 60,2 δισ. γιέν το εννεάμηνο έως και τις 31 Δεκεμβρίου, έναντι 73,5 δισ. γιέν την αντίστοιχη χρονική περίοδο της προηγούμενης χρήσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 4,9% στο 1,99 τρισ. γιέν, από 1,89 τρισ. γιέν.

Η Fuji Photo, όπως πολλές ανταγωνίστριές της πιέζονται από τη μείωση των τιμών και τη συρρίκνωση της εσωτερικής αγοράς για ψηφιακές κάμερες. Η Konica Minolta Holdings Inc. νωρίτερα αυτόν το μήνα είπε ότι θα εξέλθει της δραστηριότητας ηλικίας ενός αιώνα των φωτογραφικών μηχανών και η Olympus Corp. μείωσε το προσωπικό της στο τμήμα των φωτογραφικών μηχανών για να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της σε όργανα προσωπικής φροντίδας.

Οι μετοχές της Fuji Photo, οι οποίες σημείωσαν πέρυσι άνοδο 4,3%, υστερώντας της ανόδου 40% του δείκτη Nikkei 225, έκλεισαν 30 γιέν χαμηλότερα, φθάνοντας στα 4.020 γιέν η μία σήμερα στο Τόκυο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα