Ericsson: Στα ύψη τα κέρδη το δ' τρίμηνο μετά την αμερικανική ζήτηση

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2006 10:02

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 52%, σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης κατασκευάστριας ασύρματων δικτύων στον κόσμο, Ericsson AB, αποτέλεσμα της μεγάλης ζήτησης στην Αμερική.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 8,54 δισ. σουηδικές κορώνες (1,1 δισ. δολ.) ή 0,54 κορώνες ανά μετοχή, από 5,62 δισ. κορώνες ή 0,35 κορώνες ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Στοκχόλμη. Οι πωλήσεις της αναρριχήθηκαν στα 45,7 δισ. κορώνες από 39,4 δισ. κορώνες.

Η Ericsson, με επικεφαλής τον Carl-Henric Svanberg, πουλά περισσότερο εξοπλισμό καθώς η ζήτηση για κινητή τηλεφωνίας αυξάνεται σε αγορές όπως η Ρωσία και η Λατινική Αμερική. Η Nokia Oyj, η μεγαλύτερη ανταγωνίστρια της Ericsson σε δίκτυα, την περασμένη εβδομάδα αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για την ανάπτυξη φέτος, σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψη.

Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν πριν από το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου στη Στοκχόλμη. Οι μετοχές της εταιρείας πέρυσι σημείωσαν άνοδο 34%, υπερβαίνοντας την άνοδο 26% του δείκτη

Bloomberg Europe 500 Telecom Equipment.

Οι μετοχές της Εricsson έχουν σημειώσει υπερτετραπλάσια άνοδο από τον Φεβρουάριο του 2003, όταν τη θέση του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή ανέλαβε ο Svanberg. Η εταιρεία έχανε χρήματα από το 2001 έως το 2003 και αναγκάστηκε να πουλήσει τον Σεπτέμβριο του 2002 μετοχές αξίας 30 δισ. κορώνες για να καλύψει το χρέος και το κόστος διαχωρισμού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα