Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2006 10:10
UPD:10:44

Fortius Finance: «Παρά τη σωρευτική υποχώρηση του ΓΔ κατά 1,64% ή 65,74 μονάδες στις τελευταίες τέσσερις συναπτές συνεδριάσεις, η βραχυπρόθεσμη ανοδική του πορεία (άνοδος κατά 9,73% ή κατά 356,61 μονάδες το διάστημα 2-24/01) δεν έχει μεταβληθεί.

Επίσης, η σημαντική υποχώρηση της καθαρής αξίας συναλλαγών στη χθεσινή συνεδρίαση μπορεί να χαρακτηρισθεί ως θετική, λόγω της απουσίας ισχυρής προσφοράς που θα μπορούσε να οδηγήσει το ΓΔ σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα.

Κατά τη γνώμη μας, το ενδιαφέρον στο εξωτερικό σήμερα αναμένεται να εστιασθεί στις συνεδριάσεις του ΟΠΕΚ στη Βιέννη και της FOMC, όπου στην πρώτη περίπτωση δεν αναμένεται μεταβολή της ημερήσιας παραγωγής ενώ στη δεύτερη αύξηση του βασικού διατραπεζικού επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης στο 4,50%, ενώ όσον αφορά το εσωτερικό στις μετοχές της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Σημείο αναφορά για το Γ.Δ. είναι ο ΚΜΟ 12 ημερών, ο οποίος βρίσκεται στις 3.957 μονάδες».

Aspis Bank: «Θεωρείται πιθανή µια ανοδική αντίδραση σήµερα στις ευρωπαϊκές αγορές. Όσον αφορά την εγχώρια αγορά, χθες παρατηρήθηκε διόρθωση στις µετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ οι µετοχές µεσαίας και µικρής κεφαλαιοποίησης διατήρησαν την ανοδική τάση των προηγούµενων συνεδριάσεων. Θεωρούµε πιθανό σήµερα να κινηθεί ανοδικά το σύνολο της αγοράς, ακολουθώντας τα διεθνή χρηµατιστήρια».

Emporiki Investment Bank: «Θεωρούμε ότι η συσσώρευση τιμών στα τρέχοντα επίπεδα, σε επίπεδο γενικού δείκτη, συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για τη σημερινή συνεδρίαση».

Egnatia Finance: «Οι σταθεροποιητικές τάσεις παραμένουν στη Σοφοκλέους με τους επενδυτές να αναζητούν ενδείξεις για την κατεύθυνση της αγοράς μετά την πρόσφατη άνοδο. Θεωρούμε τις (επικείμενες) ανακοινώσεις αποτελεσμάτων για το 2005 και τη συμπεριφορά των διεθνών αγορών ως στοιχεία κλειδί που θα επιδράσουν στην απόδοση της Σοφοκλέους μεσοπρόθεσμα».

Euroxx: «Μικτές τάσεις επικράτησαν χθες στην Σοφοκλέους με τον γενικό δείκτη να κλείνει οριακά χαμηλότερα, ενώ ο FTSE-80 κατέγραψε σημαντικά κέρδη. Ο τζίρος συναλλαγών εμφανίστηκε αισθητά μειωμένος. Αρνητική εξέλιξη για τα διεθνή χρηματιστήρια η αύξηση εκ νέου της τιμής του πετρελαίου. Για σήμερα εκτιμάται ότι η αγορά θα κινηθεί παράλληλα με τις ευρωπαϊκές αγορές».

Sarros Χρηματιστηριακή: «Η αγορά παρουσίασε σημάδια κόπωσης καθώς ο όγκος συναλλαγών μειώθηκε αισθητά και παράλληλα δημιουργήθηκαν πιέσεις σε μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης. Για σήμερα αναμένουμε συνέχεια των μικτών τάσεων με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται σε μετοχές μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα