Cable & Wireless: Αποχωρεί ο CEO, καθώς διαχωρίζεται η εταιρεία

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2006 10:23

ΑΠΟΧΩΡΕΙ στα τέλη της τρέχουσας οικονομικής χρήσης από τη θέση του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Βρετανίας, Cable & Wireless Plc, ο Francesco Caio, καθώς η εταιρεία σχεδιάζει να διαχωριστεί σε δύο τμήματα.

Ο John Pluthero, ένας από τους διευθυντές, ορίστηκε στη θέση του γενικού διευθυντή και διευθύνοντος συμβούλου του νέου τμήματος της εταιρείας που θα λειτουργήσει με τη νέα του μορφή τον Απρίλιο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Το άλλο τμήμα, που θα έχει την επωνυμία International, θα έχει επικεφαλής τον Harris Jones.

Τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη του σκέλους της εταιρείας στη Βρετανία τη χρήση έως τον Μάρτιο του 2007, δεν αναμένεται στην παρούσα φάση να είναι υψηλότερα από τα αντίστοιχα της τρέχουσας χρήσης σύμφωνα με την Cable & Wireless. Η εταιρεία επικαλέστηκε μείωση της κερδοφορίας εξ αιτίας της απώλειας πελατών, σε συνδυασμό με τη μετακίνησή τους σε υπηρεσίες μέσω Internet.

O Caio, 48 ετών, μετά την αποχώρησή του από τη θέση του CEO, θα εργαστεί με τoν Lapthorne για τη διασφάλιση της επιτυχούς μετάβασης της εταιρείας στη νέα της δομή, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Cable & Wireless.

Ο Pluthero, πρώην CEO της Energis Plc, πήγε στην Cable & Wireless τον Νοέμβριο στο πλαίσιο της εξαγοράς του τμήματος τηλεφώνων και Web της εταιρείας. Ο Jones, ήταν διευθυντής των διεθνών δραστηριοτήτων της Cable & Wireless από τον Δεκέμβριο του 2004.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν χθες στο Λονδίνο κατά 0,25 πένες, ποσοστό 0,2%, φθάνοντας στις 114,5 πένες η μία. Συνολικά το τελευταίο δωδεκάμηνο σημείωσαν απώλειες 6,9%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να διαμορφωθεί στα 2,7 δισ. λίρες Αγγλίας (4,8 δισ. δολ.).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα