Google: Σημαντική άνοδος στην αγορά της Βραζιλίας, σύμφωνα με τον Brin

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2006 11:37

ΥΨΗΛΟΥΣ ρυθμούς ανάπτυξης θα εμφανίσει στη Βραζιλία η μηχανή εύρεσης με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στον κόσμο, Google Inc., καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι κάνουν χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών στη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής, σύμφωνα με τον συνιδρυτή της, Sergey Brin.

Η Google, η οποία τον Ιούλιο του 2005 αγόρασε την εταιρεία ερευνών Akwan Information Technologies Inc. για ποσόν το οποίο δεν έγινε γνωστό, περιμένει έκρηξη των χρηστών ταχείας πρόσβασης στο Internet, σύμφωνα με τον Brin.

«Ηδη υπάρχει μεγάλη δραστηριότητα για το Internet σε μια τόσο μεγάλη χώρα και αυτή πρόκειται να αυξηθεί πολύ γρήγορα, είπε ο Brin μιλώντας χθες σε συνέντευξη Τύπου στο Σάο Πάολο.

Ο αριθμός των χρηστών Internet στα σπίτι στη Βραζιλία αυξήθηκε 12% το 2005 έναντι του προηγούμενου έτους που ήταν 12,4 εκατ. άνθρωποι, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας ερευνών Ibope//NetRatings στις 18 Ιανουαρίου. Οι Βραζιλιάνοι πέρασαν 18 ώρες το Δεκέμβριο στο Internet, περισσότερο από κάθε άλλη χώρα μεταξύ των 11 που έκανε την έρευνα η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, της Αυστραλίας και της Γαλλίας.

Ο Brin είπε ότι το να κάνεις δουλειές στη Βραζιλία είναι πολύ πιο εύκολο απ΄ότι στην Ινδία ή την Κίνα, λόγω των κανονισμών σε αυτή τη χώρα της Λατινικής Αμερικής και της αναδιάρθρωσης των τηλεπικοινωνιών της.

«Και αυτές οι αγορές μας ενδιαφέρουν, αλλά νομίζω ότι η Βραζιλία υστερεί κατά πολύ σε δυσκολίες από αυτές που έχουν οι άλλες αγορές», είπε ο Brin, συμπληρώνοντας: «Η Βραζιλία έχει ελεύθερη οικονομία και είναι πιο εύκολο να κάνει δουλειές εδώ. Για μας πράγματι είναι πολύ πιο εύκολο από οπουδήποτε αλλού».

Οι μετοχές της Google υποχώρησαν 6,67 δολ. στα 426,82 δολ. ανά μετοχή, στις 4 μ.μ. στο Nasdaq της Ν. Υόρκης. Συνολικά φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο 2,9%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα