Νομαρχία Πειραιά: Πρόστιμα 120.000 στη Νotos Galleries για διπλές τιμές

Ποινικές και διοικητικές κυρώσεις για αγορανομικές παραβάσεις και παραπλανητικές εκπτώσεις
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2006 12:50

Ανακριβείς και παραπλανητικές εκπτώσεις σε είδη καλλυντικών και ρουχισμού διαπίστωσαν οι ελεγκτές της Διεύθυνσης Εμπορίου της Νομαρχίας Πειραιά, σε έλεγχο που διενήργησαν στο πολυκατάστημα ΝOTOS GALLERIES στον Πειραιά (Ηρώων Πολυτεχνείου 35 και Τσαμαδού).

Mετά τη διαπίστωση των αγορανομικών παραβάσεων, ο νομάρχης Πειραιά επέβαλε στη επιχείρηση πρόστιμα συνολικού ύψους 120.000 ευρώ.

Έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν και σε υποκατάστημα της αλυσίδας καλλυντικών HONDOS CENTER, στην οδό Τσαμαδού 17 στον Πειραιά, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις (διπλές τιμές), οι οποίες διώκονται αφ' ενός μεν ποινικά –και για το λόγο αυτό παραπέμπονται στον Εισαγγελέα- αφετέρου δε διοικητικά, με πρόστιμο που θα επιβάλει ο Νομάρχης μετά τη γνωμοδότηση της Νομαρχιακής Επιτροπής Εμπορίου.

Εξάλλου στον εισαγγελέα Αγορανομίας παραπέμπονται οι υπεύθυνοι δύο καταστημάτων στο Κερατσίνι, καθώς μετά από έλεγχο των ελεγκτών της Διεύθυνσης Εμπορίου της Νομαρχίας Πειραιά διαπιστώθηκε ότι ενώ στις βιτρίνες των καταστημάτων υπήρχε ανακοίνωση «Εκπτώσεις», σε κανένα είδος δεν είχε αναγραφεί διπλή τιμή, δηλαδή η αρχική και η τελική μετά την έκπτωση, καθώς επίσης και το ποσοστό έκπτωσης. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα καταστήματα Χατζόπουλος Γ. Ιωάννης - Χονδρικό - Λιανικό Εμπόριο Ηλεκτρικών Οικιακών Ειδών - Χαρτικών - Καλλυντικών Υλικά Καθαρισμού- Μικροέπιπλα (Μ. Ασίας 33) και Dandy Fashion Κινέζικα Ρούχα, Τσάντες, Γυναικεία Ενδύματα & Υποδήματα, Παιδικά Αξεσουάρ(Μ. Ασίας 31).

Σημειώνεται ότι η αναγραφή της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται. Η παραπάνω παράβαση εκτός από ποινικά διώκεται και διοικητικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα