Νηολόγιο Marshall Islands: Θετική αξιολόγηση από επιτροπή της Ε.Ε.

Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2019 14:40
UPD:14:44

Η Επιτροπή του Κώδικα Δεοντολογίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) εξέτασε και αξιολόγησε θετικά τις προτεινόμενες τροπολογίες όσον αφορά στα Economic Substance Regulations των Marshall Islands, οι οποίες δικαιολογούν τη διαγραφή των Marshall Islands από τον κατάλογο των μη συνεργάσιμων χωρών για φορολογικούς σκοπούς.

Το αποτέλεσμα της σχετικής συνάντησης, καθώς και η μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ της ΕΕ και των αρχών των Marshall Islands, επιβεβαιώνει ότι κατά την ψήφιση των τροπολογιών, θα υποβληθεί στο ECOFIN σύσταση για τη διαγραφή των Marshall Islands από τον κατάλογο των μη συνεργαζόμενων χωρών.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να πληροφορηθούμε ότι οι προτεινόμενες τροπολογίες έχουν αξιολογηθεί θετικά από την ΕΕ», δήλωσε ο κ. Θεόφιλος Ξενακούδης, Διευθύνων Σύμβουλος του γραφείου της International Registries, Inc. στον Πειραιά, που παρέχει διοικητική και τεχνική υποστήριξη στο Νηολόγιο των Marshall Islands. «Τα Marshall Islands αναμένεται να διαγραφούν ως μη συνεργαζόμενη χώρα με την πρώτη ευκαιρία, η οποία θα ακολουθήσει τις συναντήσεις της Επιτροπής του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΕ και του ECOFIN τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο», συνέχισε ο κ. Ξενάκουδης.

«Τα Marshall Islands είναι αποφασισμένα να συμμετάσχουν σε συνεχή διάλογο με τους αρμόδιους φορείς της ΕΕ για να διασφαλίσουν  την εφαρμογή των διεθνών προτύπων συμμόρφωσης και διαφανειας. Ως κορυφαίο Νηολόγιο παγκοσμίως, με υψηλή κατάταξη στους πίνακες βαθμολογίας των σημαντικότερων Port State Control παγκοσμίως και υψηλή ποιότητα πλοιοκτητών, αυτός ο διάλογος είναι κρίσιμος για τους συνεργάτες μας και τους ενδιαφερόμενους φορείς της ναυτιλιακής βιομηχανίας», κατέληξε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα