Εικόνα σταθεροποίησης σε Χ.Α. και ΗΔΑΤ

Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2019 13:31
UPD:13:34
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μία ανάσα από τις 900 μονάδες παραμένει ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, κινούμενος από το πρωί ανάμεσα σε οριακές απώλειες και κέρδη. Εν πολλοίς σταθερές παραμένουν και οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων στην ΗΔΑΤ. 

Στις 13:25 μμ ο Γ.Δ. παρουσιάζει οριακή πτώση στις 899,47 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 21,35 εκατ. ευρώ, πολύ κοντά στα επίπεδα στα οποία ήταν τέτοια ώρα και στις προηγούμενες συνεδριάσεις της εβδομάδας. 

Ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 0,5%, ενώ ισχυρότερες είναι οι πιέσεις για τον κλάδο των χημικών, που παρουσιάζει απώλειες άνω του 1%. Στον αντίποδα ισχυρό αγοραστικό ενδιαφέρον προσελκύει ο κλάδος ακίνητης περιουσίας με κέρδη που επίσης υπερβαίνουν το 1%. 

Στην Ευρώπη ο πανευρωπαίκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,5%, ενώ θετικό είναι το κλίμα σε όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια της γηραιάς ηπείρου, παρά την πτώση που είχαμε νωρίτερα στην Ασία και χθες το βράδυ στη Wall Street. H υποτίμηση του ευρώ δίνει ώθηση στις εξαγωγικές επιχειρήσεις της ηπείρου, ενώ θετικά λειτουργούν και τα καλύτερα των προβλέψεων αποτέλεσματα σειράς μεγάλων επιχειρήσεων. 

Στην αγορά κρατικών ομολόγων η εικόνα είναι παρόμοια με την χθεσινή. Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς διαμοφώνεται στο 2,05%. 

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα