Ανάκαμψη στο Χ.Α., μεικτή εικόνα στην Ευρώπη

Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019 14:03
UPD:14:04
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Τάσεις ανάκαμψης επικρατούν σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αν και τα κέρδη είναι σχετικά συγκρατημένα. Στην υπόλοιπη Ευρώπη η εικόνα είναι μεικτή, με τις μεταβολές των δεικτών στις περισσότερες περιπτώσεις να είναι εξαιρετικά περιορισμένες, εν αναμονή και των αποφάσεων της FED. 

O Γ.Δ. καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,5% στις 894, 77 μονάδες με την αξία των συναλλαγών να προσεγγίζει τα 30 εκατ. ευρώ λίγο πριν από τις 14:00 μμ. 

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τράπεζες, με τον δείκτη τους να ενισχύεται 1,3% και τους επενδυτές να επικροτούν τα σχέδια για ταχύτερη απαλλαγή από τα κόκκινα δάνεια. Η Εθνική Τράπεζα, που παρουσίασε σήμερα στη γενική συνέλευση το σχέδιό της για αλλαγές, ενισχύεται ελαφρά (0,4%). 

Την ίδια ώρα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 παρουσιάζει οριακή πτώση. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,7%, ενώ αντιθέτος ο DAX στη Φραγκφούρτη και ο FTSE MIB στο Μιλάνο παρουσιάζουν άνοδο 0,2% και 0,3% αντίστοιχα. Εν πολλοίς αμετάβλητος παραμένει ο CAC 40 στο Παρίσι. 

Το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επηρεάζεται σαφώς και από τα άκρως απογοητευτικά δεδομένα για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, τα οποία πάντως ενισχύουν το σενάριο αποφασιστικής δράσης από την ΕΚΤ. 

naftemporiki.gr

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα