Χαμηλότερα τα blue chips

Μετά την ανακοίνωση για αύξηση των επιτοκίων
Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2006 00:01

ΔΙΕΥΡΥΝΑΝ τις αρχικές τους απώλειες τα αμερικανικά blue chips μετά την ανακοίνωση της Φέντεραλ Ριζέρβ για τη 14η διαδοχική αύξηση των επιτοκίων στην τελευταία συνεδρίαση υπό τα ηνία του Αλαν Γκρίνσπαν, με τα μηνύματα της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας να είναι αντιφατικά σχετικά με την περαιτέρω πορεία των επιτοκίων. Την πτώση των blue chips του Dow Jones είχαν αντισταθμίσει ενδοσυνεδριακά τα κέρδη 3,5% της μετοχής της εταιρείας αλουμινίου Alcoa Inc. μετά την αναβάθμισή της από τη UBS.

Σταθερές τάσεις επικράτησαν στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές, με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί εν όψει της 14ης διαδοχικής αύξησης των βασικών επιτοκίων στις ΗΠΑ και τις ενδείξεις στην ανακοίνωση της ομοσπονδιακής τράπεζας για τη νομισματική που θα ακολουθήσει. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst έκλεισε με οριακή άνοδο 0,05%, στις 1.319,68 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο ωστόσο από τον Αύγουστο του 2001, όταν είχε κλείσει στις 1.319,67 μονάδες.

Στο χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης ο δείκτης Xetra DAX έκλεισε στις 5.674,15 μονάδες με οριακά κέρδη 0,25%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 διαμορφώθηκε στις 4.947,99 μονάδες με άνοδο 0,23% και στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 στις 5.760,3 με απώλειες -0,34%.

Ξεπέρασε τις 16.600 μονάδες, σημειώνοντας ρεκόρ πέντε και πλέον ετών, ο δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο της Ιαπωνίας μετά την ανακοίνωση υψηλότερων κερδών τριμήνου από την Kyocera Corp. Η μετοχή της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρονικών εξαρτημάτων σημείωσε άνοδο 9,5%. Ο όγκος των συναλλαγών, ωστόσο, κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα, ενώ σήμερα το επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται να επικεντρωθεί στις εταιρείες ηλεκτρονικών, καθώς μετά το κλείσιμο η Toshiba Corp. ανακοίνωσε δεκατετραπλάσια άνοδο κερδών τριμήνου. Αποτελέσματα ανακοίνωσαν επίσης η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας NTT DoCoMo Inc. και η αυτοκινητοβιομηχανία Honda Motor Co. Με άνοδο 0,6% για το δείκτη Nikkei ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο του Τόκιο, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 16.649,82 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα