Sharp: Σε επίπεδα ρεκόρ τα κέρδη το γ' τρίμηνο από τις πωλήσεις TV

Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2006 09:29

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 26% σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής τηλεοράσεων με υγρούς κρυστάλλους στον κόσμο, Sharp Corp., καθώς οι φίλαθλοι αγόρασαν συσκευές για να παρακολουθήσουν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 26,2 δισ. γιέν (224 εκατ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο, από 20,9 δισ. γιέν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στην Οσάκα. Τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν εντός των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών. Οι πωλήσεις της Sharp σημείωσαν αύξηση 12% φθάνοντας στα 731,7 δισ. γιέν σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Η εταιρεία διατήρησε την πρόβλεψή της για τρίτο έτος και για κέρδη ρεκόρ, καθώς με την αύξηση των επενδύσεων αμύνεται του ανταγωνισμού από εταιρείες όπως την Samsung Electronics Co. και την AU Optronics Corp. Η εταιρεία θα ανοίξει το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής τηλεοράσεων υγρών κρυστάλλων στον κόσμο, προκειμένου να βοηθήσει στη μείωση του κόστους.

Τα λειτουργικά κέρδη ή οι πωλήσεις μείον του κόστους των αγαθών που πουλήθηκαν και των διοικητικών δαπανών, αυξήθηκαν 20%, φθάνοντας τα 43,8 δισ. γιέν.

Οι μετοχές της Sharp έχουν σημειώσει άνοδο 32% από την έναρξη του τρίτου τριμήνου, έναντι ανόδου 27% των 162 μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον Topix Electric Appliances Index και ανόδου 20% του δείκτη Topix.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα