Συνεργασία της Microsoft με το Δημόσιο

Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2006 09:44

ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ της Microsoft με την ελληνική εκπαίδευση, το δημόσιο και τις εταιρείες παραγωγής λογισμικού περιλαμβάνει η συμφωνία, που θα υπογράψει σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, ο οποίος συμμετέχει στη Διεθνή Συνάντηση τοπικών διοικητών της εταιρείας, στη Λισαβόνα.

Σημείο αναφοράς της συμφωνίας είναι η ίδρυση Κέντρου Καινοτομίας της Microsoft στην Ελλάδα, το οποίο θα υποστηρίζει την ακαδημαϊκή κοινότητα και τις ελληνικές εταιρείες λογισμικού, ενώ οι τομείς δράσης του θα είναι η ανάπτυξη τεχνολογικών δεξιοτήτων, η επιτάχυνση συνεργασιών και η προώθηση της καινοτομίας.

Παράλληλα, θα εξασφαλιστούν προνομιακοί οικονομικοί όροι για το ελληνικό δημόσιο, για την απόκτηση όλων των νέων εκδόσεων λογισμικού της Microsoft.

Στη συμφωνία θα περιλαμβάνεται επίσης η υποχρέωση της Microsoft να εκπαιδεύει στη χρήση νέων τεχνολογιών τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα. Όσοι από τους υπαλλήλους θα εντάσσονται στη διαδικασία αυτή, θα αποκτούν και το δικαίωμα χρήσης του λογισμικού αυτού και από το σπίτι τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα