Μετοχές: Στο κόκκινο Αθήνα και Ευρώπη

Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019 14:09
UPD:14:10
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Πτωτικές τάσεις επικρατούν σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο επηρεάζεται σαφώς και από το διεθνές περιβάλλον αβεβαιότητας. Ανά την Ευρώπη τα ταμπλό δείχνουν κόκκινο με τους επενδυτές να περιμένουν τις αποφάσεις των μεγάλων κεντρικών τραπεζών και πρωτίστως της Fed, που θα ανακοινωθεί αύριο, Τετάρτη. 

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει στο Χ.Α. καταγράφει πτώση 0,6% στις 889,79 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να υπερβαίνει ελαφρώς τα 30 εκατ. ευρώ στις 14:05 μμ. Οι τράπεζες που χθες με το ράλι τους κράτησαν σε θετικό έδαφος τον Γ.Δ., σήμερα βρίσκονται σε τροχιά πτώσης με απώλειες της τάξης του 1%. 

Σε μία ένδειξη του κλίματος που επικρατεί, το σύνολο των κλάδων του Χ.Α. έρχεται αντιμέτωπο με απώλειες. Μοναδική εξαίρεση ο κλάδος πρώτων υλών με τον δείκτη του να κάνει άλμα 10%, καθώς ορισμένοι εκπρόσωποί του επιδίδονται σε άκρως δυναμικό ράλι. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 την ίδια ώρα καταγράφει πτώση 0,85%. Οι ρευστοποιήσεις είναι εντονότερες σε Φραγκφούρτη και Μιλάνο, όπου οι βασικοί δείκτες παρουσιάζουν απώλειες της τάξης του 1,7%. Ο γαλλικός CAC 40 από την άλλη υποχωρεί 0,8%, ενώ οριακή είναι η μεταβολή για τον FTSE 100 στο Λονδίνο. 

naftemporiki.gr  



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα