Επιβράδυνση του μεταποιητικού τομέα τον Ιανουάριο

Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2006 11:09
UPD:11:25

ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ για πρώτη φορά μετά από εννέα μήνες παρουασίασε τον περασμένο μήνα ο ελληνικός μεταποιητικό τομέας, παραμένοντας σε χαμηλότερα επίπεδα από εκείνον της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του NTC Research, ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) της Ελλάδας υποχώρησε στις 49,6 μονάδες τον Ιανουάριο μετά από μείωση στις 51,1 μονάδες τον Δεκέμβριο. Το επίπεδο των 50 μονάδων αποτελεί τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη συρρίκνωση και την ανάπτυξη.

«Τα στοιχεία του Ιανουαρίου υπέδειξαν επιδείνωση στις λειτουργικές συνθήκες του ελληνικού τομέα μεταποίησης για πρώτη φορά σε διάστημα εννέα μηνών. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους συνήθεις εποχικούς παράγοντες, ο εποχικά προσαρμοσμένος βασικός Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) μειώθηκε από τις 51,1 μονάδες το Δεκέμβριο στις 49,6 μονάδες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το NTC Research απέδωσε την ασθενέστερη απόδοση του μεταποιητικού τομέα στη μείωση των νέων παραγγελιών.

Ο δείκτης των νέων παραγγελιών υποχώρησε στο 48,5 από 50,7 τον Δεκέμβριο με τον δείκτη της παραγωγής να διαμορφώνεται στο 51,3 τον Ιανουάριο, έναντι 53,4 έναν μήνα νωρίτερα.

Η αύξηση της απασχόλησης διατηρήθηκε και τον Ιανουάριο, με τον αντίστοιχο δείκτη να διαμορφώνεται στις 50,2 μονάδες τον προηγούμενο μήνα από 51,0 μονάδες το Δεκέμβριο.

Ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε στις 53,5 μονάδες τον Ιανουάριο από 53,6 μονάδες τον Δεκέμβριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα