Συνάντηση Αλογοσκούφη με τον Πορτογάλο ομόλογό του

Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2006 15:53

Συνάντηση με τον ομόλογό του υπουργό Οικονομικών της Πορτογαλίας κ. Fernando Teixeira Dos Santos είχε σήμερα στη Λισαβόνα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης.

«Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα και σημαντική συνάντηση με τον ομόλογό μου Υπουργό Οικονομικών της Πορτογαλίας, στην οποία συζητήσαμε τα θέματα που απασχολούν τις οικονομίες μας. ΄Εχουμε πολλά κοινά ζητήματα που μας απασχολούν: Το πρόγραμμα για τη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, παράλληλα με την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης και την ενίσχυση της απασχόλησης», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Αλογοσκούφης, ο οποίος πρόσθεσε τα εξής:

«Συζητήσαμε για την εφαρμογή των Προγραμμάτων Σταθερότητας και Ανάπτυξης που έχουν υποβάλει και οι δύο χώρες στην Ε.Ε.- τα οποία προβλέπουν τη μείωση των ελλειμμάτων κάτω του 3% του ΑΕΠ- και για την εφαρμογή των Εθνικών Προγραμμάτων Μεταρρυθμίσεων, που είναι μια ευρωπαϊκή μας υποχρέωση, προκειμένου να ενισχύσουμε την ανάπτυξη και την απασχόληση στις χώρες μας. Έχουμε πολλά κοινά προβλήματα, έχουμε σε πολλά σημεία την ίδια κατεύθυνση στην οικονομική πολιτική και βεβαίως η συνεργασία μας στα πλαίσια και του Eurogroup, αλλά και του Συμβουλίου Ecofin, είναι πάντοτε στενή. Η σημερινή συνάντηση ήταν ένα ακόμη βήμα στο πλαίσιο αυτής της στενής συνεργασίας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα