Χρηματιστήρια: Κλείσιμο εβδομάδας με νέα ιστορικά υψηλά ρεκόρ στη Wall Street

Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2019 20:37
UPD:20:39
REUTERS/STRINGER

Του Γιάννη Παγκαλιά
[email protected]

Με τον ιδανικό τρόπο -καταγράφοντας κέρδη- έκλεισαν την εβδομάδα τα χρηματιστήρια σε ΗΠΑ και Ευρώπη, μετά το τράνταγμα της Πέμπτης από τη συνεδρίαση της ΕΚΤ.

Η ερχόμενη εβδομάδα είναι κρίσιμης σημασίας για τις αγορές, καθώς την Τρίτη ξεκινάει η προγραμματισμένη διήμερη συνεδρίαση της Fed (θα αποτελέσει έκπληξη αν δεν μειώσει τα επιτόκια), ενώ τις ίδιες ημέρες στη Σανγκάη θα διεξαχθεί ο 12ος γύρος εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ – Κίνας, όπου θα μεταβούν ο Αμερικανός υπουργός Οικονομίας Στίβεν Μνούτσιν και ο εμπορικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ.

Στη Wall Street οι μετοχές των Alphabet (μητρικής της Google) και Twitter πήραν από το χέρι τους S&P 500 και Nasdaq μετά τα βελτιωμένα αποτελέσματά τους για το β΄ τρίμηνο του 2019 και τους οδήγησαν σε νέα υψηλά ιστορικά ρεκόρ μία μόλις ημέρα μετά τις απώλειες που καταγράφηκαν στη συνεδρίαση της Πέμπτης και 2 μετά τα ιστορικά υψηλά που σημείωσαν στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Στην Ευρώπη οι κλάδοι τηλεπικοινωνιών και των media ήταν αυτοί με την καλύτερη παρουσία καταγράφοντας κέρδη 2,28% (από τα νέα για τη συμφωνία της Vodafone με την Telecom Italia να αναπτύξουν μαζί το δίκτυο 5G στην Ιταλία) και 2,66% αντίστοιχα (οι μετοχές των Vivendi και Pearson έκαναν άλμα μετά την ανακοίνωση των βελτιωμένων αποτελεσμάτων τους για το β΄ τρίμηνο του 2019), προσφέροντας στον πανευρωπαϊκό δείκτη Euro STOXX 600 το «πάτημα» για να κλείσει ενισχυμένος κατά 0,31%.

Κέρδη κατέγραψαν τα χρηματιστήρια σε Φρανκφούρτη (0,47%), Λονδίνο (0,80%) και Παρίσι (0,57%), οι πολιτικές εντάσεις της Ιταλίας προκάλεσαν απώλειες 0,30% στο χρηματιστήριο του Μιλάνου.

Στην Ασία τα κυριότερα χρηματιστήρια ακολούθησαν την πτωτική τάση σε Ευρώπη και ΗΠΑ που προηγήθηκε την Πέμπτη μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της ΕΚΤ, με τους επενδυτές να αναμένουν τις εξελίξεις από το μέτωπο του σινο-αμερικανικού εμπορικού πολέμου.

Με απώλειες έκλεισαν την εβδομάδα τα χρηματιστήρια σε Τόκιο (0,45%), Χονγκ Κονγκ (0,69%) και Σεούλ (0,40%), σε αντίθεση με το της Σανγκάης που ακολούθησε διαφορετική πορεία και ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με άνοδο 0,24%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα