ΥΕΝ: Σταδιακά η απελευθέρωση των ναύλων στην ακτοπλοΐα

Συγχαρητήρια στο Λ.Σ. για τη χθεσινή επιχείρηση
Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2006 17:22

Τον αρχηγό και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος για την χθεσινή οργανωμένη επιχείρηση εντοπισμού των δραστών ληστείας στην Αγροτική Τράπεζα της Δραπετσώνας, συνεχάρη σήμερα ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Όπως εξάλλου έκανε γνωστό σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα, η απελευθέρωση των ναύλων θα γίνει σταδιακά και αρχικά για προορισμούς με μεγάλο ανταγωνισμό. «Θέλαμε να είμαστε πιο αποφασιστικοί στα βήματά μας, αλλά διαπιστώσαμε πως δεν υπάρχει καλή συνεργασία με τους Ακτοπλόους» γι αυτό η απελευθέρωση των ναύλων θα γίνει σταδιακά, παρατήρησε ο υπουργός.

Επίσης, όπως είπε, υπήρξε συνεργασία με το υπουργείο Συγκοινωνιών για το θέμα των οδικών συνδέσεων του Πειραιά με το Θριάσιο, ενώ πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για το θέμα της οδικής σύνδεσης του Λαυρίου με τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο.

Παράλληλα ο κ. Κεφαλογιάννης υποσχέθηκε δωρεάν εξυπηρέτηση των κατοίκων απομακρυσμένων νησιών με υδροπλάνα και ανέφερε τις γραμμές Πειραιά - Αντικυθήρων, Πειραιά - Αγίου Ευστρατίου, Πειραιά - Ψαρών και Κέρκυρας – Ωθωνών, σημειώνοντας ότι θα υπάρξουν περίπου δεκαπέντε προορισμοί.

Επίσης, ο κ. Κεφαλογιάννης γνωστοποίησε πως η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη ναυτική εκπαίδευση στην Βουλή αρχίζει την Τρίτη και διευκρίνισε ότι με το ν/σ δεν θίγονται τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των ναυτικών. Ο ΥΕΝ ανέφερε ότι χθες είχε συνάντηση με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία στην οποία συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα θέματα σε πολύ καλό κλίμα.

Της συνάντησης με την ΠΝΟ - πρόσθεσε ο κ. Κεφαλογιάννης - είχε προηγηθεί συνάντηση με το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα της αξιοποίησης του δανείου των τριών δισεκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Οι πόροι από το δάνειο μαζί με την ιδιωτική συμμετοχή θα διοχετευθούν για την κατασκευή έργων στα ελληνικά λιμάνια, ύψους έξι δισ ευρώ.

Το 2006 θα είναι χρονιά δράσης και αποφάσεων για το καλό του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας των Ελλήνων ναυτικών, υπογράμμισε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας.

Τέλος, ο κ. Κεφαλογιάννης καταδίκασε την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

Μετά το τέλος της συνέντευξης, ο υπουργός, στελέχη του υπουργείου και του Λιμενικού Σώματος, συνοδευόμενοι από δημοσιογράφους, επισκέφθηκαν το κτήριο που θα στεγάσει το ΥΕΝ στην ακτή Βασιλειάδη και διαπίστωσαν την πρόοδο των εργασιών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα