Τριετές πλάνο ανάπτυξης της Intrakat

Κατά 57,7% αυξήθηκε ο κύκλος εργασιών της το 2018, στα 232,1 εκατ. ευρώ
Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2019 11:58
UPD:11:58
intrakat.gr

Από την έντυπη έκδοση

Της Τέτης Ηγουμενίδη
[email protected]

Πλάνο ανάπτυξης τριετούς διάρκειας (2019-2021), με διπλασιασμό των εσόδων στη λήξη του, έχει η Intrakat, η οποία παράλληλα επιδιώκει να διατηρεί το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων της σε ένα νούμερο διπλάσιο του τζίρου της.

Σύμφωνα με όσα είπε η διοίκηση της κατασκευαστικής χθες κατά την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων, πέραν των ιδιωτικών έργων στα οποία επικεντρώνεται, στόχος της είναι τα δημόσια έργα υποδομών, τα ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα), οι Παραχωρήσεις, τα περιβαλλοντικά έργα και οι υπηρεσίες FM (facility management). Έμφαση δίνεται στην επέκταση της δραστηριότητας στο εξωτερικό κυρίως στα Βαλκάνια και στη βελτίωση του χρηματοπιστωτικού προφίλ της εταιρείας.

Όπως φάνηκε και από την ομιλία του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Πέτρου Σουρέτη, οι προσδοκίες του κατασκευαστικού κλάδου για το επόμενο διάστημα είναι αυξημένες: «Χωρίς καμία πρόθεση πολιτικολογίας, αλλά με σαφή πρόθεση "ανάγνωσης" των μηνυμάτων της νέας κυβέρνησης όσον αφορά τον κατασκευαστικό κλάδο, θεωρώ ότι ανοίγονται μεγάλες προοπτικές για όσους μπορούν και θέλουν να συμμετάσχουν με νέους όρους και νέες πρακτικές. Με την εύλογη επιφύλαξη που κάθε Έλληνας έχει για την απόσταση λόγων-έργων, εκτιμώ ότι υπάρχει η πολιτική πρόθεση να ξαναγίνει ο κλάδος μας πυλώνας ανάπτυξης της Οικονομίας, όπως και η πρόθεση της απλοποίησης, επιτάχυνσης και εξυγίανσης των γραφειοκρατικών ανασταλτικών εμποδίων που πνίγουν την υγιή επιχειρηματικότητα».  

Ο κύκλος εργασιών του ομίλου Intrakat το 2018 ήταν 232,1 εκατ. ευρώ, αυξημένος σε σχέση με το 2017 κατά 57,7%. Τα αποτελέσματα προ φόρων ήταν κέρδη 0,6 εκατ. έναντι ζημιών 3,4 εκατ. και τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους ζημίες 2,8 εκατ. έναντι ζημιών 4,5 εκατ. την προηγούμενη χρήση.

Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο είναι περίπου 440 εκατ. ευρώ και τα νέα προς υπογραφή έργα περίπου 120 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις το προηγούμενο έτος προήλθαν κατά 79% από τις κατασκευές, 12% από έργα δικτύων, 6% από τις μεταλλικές κατασκευές και 4% από περιβαλλοντικά έργα. Το ανεκτέλεστο στο τέλος του 2018 προέρχεται κατά 55% από ιδιωτικά έργα και κατά 45% από δημόσια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα