Αδ. Γεωργιάδης: Ενίσχυση των ελληνογερμανικών σχέσεων σε επενδυτικό επίπεδο

Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019 12:21
UPD:14:09
Eurokinissi/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Η ενίσχυση των ελληνογερμανικών σχέσεων σε εμπορικό και επενδυτικό επίπεδο βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδ. Γεωργιάδη με τον πρόεδρο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Κ. Μαραγκό, το μέλος του δ.σ. Γ. Πατεράκη και τον γενικό διευθυντή Αθ. Κελέμη.

«Σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε όσο μπορούμε περισσότερο τις ελληνογερμανικές σχέσεις στο επενδυτικό και εμπορικό επίπεδο και γι’ αυτό το λόγο σκοπεύουμε τους αμέσως επόμενους μήνες να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες δράσεις που θα επιτρέψουν τους ενδιαφερόμενους επενδυτές από τη Γερμανία να βρουν τον τρόπο να επενδύσουν στην Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης μετά τη συνάντηση.

Από την πλευρά του ο κ. Μαραγκός συνεχάρη τον κ. Γεωργιάδη για την ανάληψη των υπουργικών του καθηκόντων. Όπως είπε, «είναι πάρα πολύ νευραλγική η θέση τη στιγμή αυτή γιατί πραγματικά μόνο μέσα από τις επενδύσεις μπορεί να δοθεί η δυνατότητα στην Ελλάδα να ανακάμψει τόσο οικονομικά όσο – θα έλεγα αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό – κοινωνικά, δημιουργώντας θέσεις εργασίας».

«Εμείς ως Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο θα στηρίξουμε το έργο του γιατί θεωρούμε ότι η Γερμανία μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στη νέα Ελλάδα, την Ελλάδα που θα έλθουν νέες ιδιωτικές επενδύσεις» πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα