Vivendi: Αγοράζει μερίδιο στην Universal Studios της Matsushita

Αντί του ποσού του 1,5 δισ. δολ.
Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2006 09:18

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την απόκτηση μειοψηφικού πακέτου σε εταιρεία συμμετοχών της Matsushita Electric Industrial Co., έκλεισε η Vivendi Universal SA, ιδιοκτήτρια της μεγαλύτερης δισκογραφικής εταιρείας στον κόσμο, αντί του ποσού του 1,15 δισ. δολ., δίνοντας πλήρη κυριότητα στην Universal Music Group και 20% στην NBC Universal.

Η Vivendi συμφώνησε να αγοράσει το 7,66% της Universal Studios Holding I Corp., σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Η εταιρεία κατέχει της Universal Music Group, την Universal Interactive και 20% της NBC Universal. Τα μετρητά της ανέρχονται σε 3,7 δισ. δολ., αποτέλεσμα των μετρητών από τη συγχώνευση και τη δημιουργία της NBC Universal, σε συνδυασμό με τη δημιουργία μετρητών και από τις δύο, την NBC Universal και τη Universal Music Group, σύμφωνα με την Vivendi.

Η εταιρεία, που εδρεύει στο Παρίσι, επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στη μουσική, την παροχή υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, τη συνδρομητική τηλεόραση και τα βιντεοπαιχνίδια, μετά την πώληση περιουσιακών στοιχείων ύψους 22 δισ. ευρώ (26,6 δισ. δολ.) από τον πρόεδρό της, Jean-Rene Fourtou, με στόχο τη μείωση του χρέους και την αποκατάσταση της κερδοφορίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα