Alcatel: Θα καταβάλει μέρισμα μετά από τέσσερα χρόνια

Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2006 10:38

ΣΧΕΔΙΑ για την καταβολή μερίσματος, για πρώτη φορά από το 2002, μετά την αύξηση των κερδών της το τέταρτο τρίμηνο, αποτέλεσμα των υψηλότερων πωλήσεων εξοπλισμού για δίκτυα, κάνει η μεγαλύτερη προμηθεύτρια του κλάδου, Alcatel SA.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 344 εκατ. ευρώ (414 εκατ. δολ.) ή 25 σεντς ανά μετοχή από 7 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Η Alcatel είπε ότι σχεδιάζει να καταβάλλει μέρισμα 16 σεντς ανά μετοχή, για πρώτη φορά μέσα σε τέσσερα χρόνια.

Η εταιρεία, με έδρα το Παρίσι, κερδίζει συνεχώς παραγγελίες από εταιρείες όπως η SBC Communications Inc. και η Telstra Corp. για εξοπλισμό τηλεπικοινωνιακών δικτύων και σχεδιάζει να δημιουργήσει δίκτυα για Internet, τηλεφωνικές κλήσεις και τηλεόραση μαζί, γνωστά και ως τριπλή μετάδοση.

Το προτεινόμενο μέρισμα θα είναι το πρώτο από το 2001 όταν οι μέτοχοι είχαν εισπράξει 24 σεντς ανά μετοχή.

Οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν 7,6% στα 4,09 δισ. ευρώ έναντι 3,81 δισ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με την Alcatel. Τα λειτουργικά κέρδη σημείωσαν άνοδο 16%, φθάνοντας στα 541 εκατ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα της εταιρείας ανακοινώθηκαν πριν από την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο των Παρισίων. Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν πέρυσι υποχώρηση 0,2%, έναντι ανόδου 31% των μετοχών της Ericsson AΒ, της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής ασύρματων δικτύων και ανόδου 27% των μετοχών της Nokia Oyj, η οποία ακολουθεί την Ericsson στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα