Rio Tinto: Επιστρέφει 4 δισ. δολ. στους επενδυτές μετά τα κέρδη ρεκόρ

Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2006 11:41

ΠΟΣΟΝ 4 δισ. δολ. θα επιστρέψει στους μετόχους της η τρίτη μεγαλύτερη μεταλλουργία στον κόσμο, Rio Tinto Group, μετά την άνοδο των τιμών του χαλκού, του σιδηρομεταλλεύματος και του αλουμινίου, που ώθησαν στα κέρδη του δευτέρου εξαμήνου σε επίπεδα ρεκόρ.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 3 δισ. δολ. το εξάμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, από 1,69 δισ. δολ., πριν από ένα χρόνο. Κατά μέσον όρο, οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεψαν αυτήν την αύξηση.

Οι μετοχές της Rio σημείωσαν άνοδο 39 πένες, ποσοστό 1,3%, φθάνοντας στις 2.956 πένες η μία σήμερα στις 8:38 π.μ. στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, τοπική ώρα. Το τελευταίο δωδεκάμηνο κατά μέσον όρο σημείωσαν άνοδο 75%, έναντι ανόδου 65% του δείκτη Bloomberg European Mining, που αποτελείται από 16 μετοχές εταιρειών. Οι μετοχές της στο Χρηματιστήριο της Αυστραλίας, υποχώρησαν 0,3%, φθάνοντας σήμερα στα 74,98 δολ. Αυστραλίας η μία.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα διανείμει μέρισμα 80 σεντς ανά μετοχή για το έτος, έναντι 77 σεντς ανά μετοχή που είχε διανείμει πριν από ένα χρόνο. H Rio Tinto ανακοίνωσε επίσης ότι θα διανείμει έκτακτο μέρισμα 1,10 δολ. ΗΠΑ ανά μετοχή ή 1,5 δισ. δολ. συνολικά και θα δαπανήσει άλλα 2,5 δισ. δολ. ΗΠΑ για την αγορά ιδίων μετοχών έως τα τέλη του 2007.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα