Forthnet: Σχέδια για ανάπτυξη δικτύου οπτικών σε Αθήνα και Θεσ/νίκη

Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2006 12:27
UPD:13:04

Σε διαπραγματεύσεις για τη σύνταξη μελετών ανάπτυξης μητροπολιτικού δικτύου οπτικών ινών στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες θα επιτρέψουν την διαμόρφωση σχεδίου ανάπτυξης μητροπολιτικού δικτύου οπτικών ινών στις περιοχές αυτές, προχωρά η Forthnet επιβεβαιώνοντας χθεσινό δημοσίευμα της «Ν» http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/02/01/1148216.htm .

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το διοικητικό συμβούλιο της Forthnet αποφάσισε ότι η εταιρεία πρέπει να συνεχίσει τη στρατηγική της να εξασφαλίσει τη βέλτιστη δομή κόστους παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και τη δικτυακή αυτονομία. Το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας που αφορά στην παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών δημιουργεί μελλοντικά αυξημένες απαιτήσεις σε χωρητικότητα.

Ο συνδυασμός των παραπάνω παραγόντων, δηλαδή της βελτιστοποίησης κόστους των υπηρεσιών, της δικτυακής αυτονομίας και των αυξημένων αναγκών σε χωρητικότητα, ώθησε την εταιρεία να προχωρήσει στην απόφαση για την εξέταση της υλοποίησης δικτύου οπτικών ινών, τμήμα του οποίου έχει ήδη κατασκευαστεί στο παρελθόν στην περιοχή των Αθηνών.

Οι επιπτώσεις από τη συγκεκριμένη απόφαση είναι καταρχήν θετικές, όμως η αναλυτικότερη αποτίμησή τους συνδέεται με το αποτέλεσμα των μελετών που αποφασίστηκε εκπονηθούν, καταλήγει η ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα