Boeing: Εληξε η τρίμηνη απεργία των 1.500 μηχανικών πυραύλων

Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2006 13:09

ΤΕΛΟΣ στην απεργία διάρκειας τριών μηνών, στη δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία υπογραφής αμυντικών συμβολαίων στις ΗΠΑ, έθεσαν οι μηχανικοί της Boeing Co., υπεύθυνοι για την κατασκευή και εκτόξευση πυραύλων της Delta, η οποία επικύρωσε τις εργατικές συμβάσεις.

Η International Association of Machinists and Aerospace Workers στο διαστημικό και τμήμα άμυνας της Boeing στις εγκαταστάσεις της στην Αλαμπάμα, την Καλιφόρνια και τη Φλόριντα, ενέκρινα το συμβόλαιο, σύμφωνα με ανακοίνωση στο Web site της ένωσης.

Περίπου 1.500 εργαζόμενοι μέλη της ένωσης κατέβηκαν σε απεργία στις 2 Νοεμβρίου, καθυστερώντας την εκτόξευση πυραύλων της κυβέρνησης, καθυστέρηση που κόστισε στην εταιρεία περίπου 300 εκατ. δολάρια. Με βάση την τελευταία πρόταση, οι μηχανικοί θα εισπράξουν μπόνους και αυξήσεις μισθών, υψηλότερες συντάξεις για τους υπαλλήλους που συνταξιοδοτήθηκαν πριν από την 1 η Μαρτίου, ενώ θα διευθετηθούν και θέματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Κάποιοι εργαζόμενοι άρχισαν να επιστρέφουν στις δουλειές τους στις 2 Δεκεμβρίου, καθώς έληγαν τα συμβόλαια της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης. Η απεργία, οδήγησε στην καθυστέρηση της εκτόξευσης άκρως απορρήτου δορυφόρου του στρατού, καθώς και ενός δορυφόρου για τον καιρό της NASA.

Oι μετοχές της Boeing σημείωσαν χθες άνοδο 3,31 δολ., ποσοστό 4,9%, φθάνοντας στα 71,62 δολ. η μία στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης. Συνολικά πέρυσι οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 40%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα