Εξειδικευμένο συνέδριο για τις καλές πρακτικές στη μεταφόρτωση πετρελαίου από πλοίο σε πλοίο

Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019 18:29
UPD:19:17

Το Ναυτιλιακό Συνέδριο ΙFSTS 2019 sponsored by Tsakos Group ολοκληρώθηκε πρόσφατα με εξαιρετική επιτυχία, στην Αίγλη του Ζαππείου. Το Συνέδριο – που παρακολούθησαν περισσότερα από 150 ανώτερα στελέχη της διεθνούς και εγχώριας ναυτιλιακής αγοράς- πραγματοποιήθηκε για ακόμη μία φορά υπό τη διοργάνωση της DYNAMARINe και την υποστήριξη του Ομίλου Τσάκου, ως δείγμα της αμοιβαίας και εξαιρετικής συνεργασίας των δυο εταιριών σε θέματα που σχετίζονται με τη μεταφόρτωση πετρελαίου από πλοίο σε πλοίο.

Ο ρόλος του ΙFSTS για τον ναυτιλιακό κλάδο

Σήμερα ο ρόλος του εν λόγω φόρουμ είναι πιο καταλυτικός από ποτέ. Οι εταιρείες που διαχειρίζονται tankers καλούν τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους του Κλάδου να ανταλλάξουν γόνιμες απόψεις σχετικά με τους κινδύνους και την ασφάλεια στις επιχειρήσεις STS. Η ασφάλεια άλλωστε, αποτελεί μείζονος σημασίας ζήτημα στις επιχειρήσεις αυτές, καθώς επηρεάζει, όχι μόνο την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, αλλά και την καλή φήμη των εμπλεκόμενων εταιρειών, όπως των ναυλωτών, των ιδιοκτητών, κ.α.

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα συμπεράσματα για την αγορά των STS

Τα πάνελ των ομιλητών του φόρουμ τίμησαν με την παρουσία τους καταξιωμένοι εκπρόσωποι από όλο τον κόσμο, οι οποίοι παρουσίασαν τις διεθνείς εξελίξεις και τις βέλτιστες πρακτικές στη μεταφόρτωση πετρελαίου μεταξύ δεξαμενοπλοίων.

H «αυλαία» του Συνεδρίου άνοιξε με το πρώτο πάνελ το οποίο πραγματεύτηκε το ρυθμιστικό και νομοθετικό πλαίσιο της μεταφόρτωσης πετρελαίου από πλοίο σε πλοίο. Οι ομιλητές του πρώτου session ήταν ο κ.Στέλιος Περισσάκης, Director της DYNAMARINe, η κα. Jessica Maitra, Partner της CLYDE & Co και ο Capt. Gordon Ghirxi, Mooring Master & Consultant της QKeymarine Ltd οι οποίοι εστίασαν στη σημαντικότητα τόσο ενός κατάλληλου συστήματος διαχείρισης όπως και του ανθρώπινου κεφαλαίου για τη διασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας κατά την μεταφόρτωση πετρελαίου καθώς και για τον καταλυτικό ρόλο του ναυλωτή στην επιλογή των κατάλληλων προμηθευτών ανάλογων υπηρεσιών.

Το δεύτερο πάνελ εστίασε στο ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα των τοποθεσιών μεταφόρτωσης πετρελαίου (STS locations). Τους ομιλητές του αποτέλεσαν ο Κάπταιν Γιάννης Φράγκος, Instructor του Maria Tsakos Academy που παρουσιάσε προσομοιώσεις εναλλακτικών σεναρίων μεταφόρτωσης -τις οποίες διεξάγει η Ακαδημία «Μαρία Τσάκος» σε συνεργασία με τη DYNAMARINe, ο Capt. Robert Sint Jago, Operations Manager της OTS-I, που παρουσίασε τις επιχειρήσεις που ανέπτυξε η εταιρεία του στο Αmuay Bay της Βενεζουέλας και τις μεθόδους αντιμετώπισης των ιδιαίτερων συνθηκών της περιοχής αυτής και τέλος ο κ. Αλέξανδρος Γλύκας, Director της DYNAMARINe ο οποίος ανέλυσε τη μεγάλη αύξηση του όγκου των μεταφορτώσεων το τελευταίο διάστημα, το οποίο έχει συντελέσει και στην παράλληλη αύξηση των εταιρειών παροχής υπηρεσιών.

Το τρίτο πάνελ του Συνεδρίου επικεντρώθηκε στον εξοπλισμό των STS (fenders, hoses σχοινιά/συρματόσχοινα).Τους ομιλητές στελέχωσαν ο κ. Νίκος Ξυνόπουλος, Chemical/Petroleum Engineer της Ship Safe Marine Equipment, ο κ. Shunichi Ono, Manager of Business & Product development της YOKOHAMA και ο κ. Κωνσταντίνος Κορωνάκης, CEO, D. KORONAKIS S.A.

Τέλος,το Συνέδριο ολοκλήρωσε τις εργασίες του με το ιδιαίτερα ενδιαφέρον πάνελ που ανέλυσε πραγματικά case studies και διδάγματα αυτών, με την παρουσία των εκλεκτών ομιλητών, κ. Λεώνη Κουτσούκου, ISM/TMSA Compliance Supervisor της TMS Tankers, τον Capt. Andrey Moiseev, Senior Fleet Marine Superintendent της BSM Cyprus και τον Γιώργου Παπαϊωάννου, Project Manager της DYNAMARINe.

Η διοργανώτρια

Η DYNAMARINe παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στη ναυτιλιακή κοινότητα, εξατομικευμένες λύσεις και εξειδικευμένη ανάπτυξη λογισμικού. Μεταξύ των υπηρεσιών που παρέχει, έχει γίνει ιδιαιτέρως γνωστή για τη- μοναδική παγκοσμίως- υπηρεσία ανάλυσης ρίσκου και υποστήριξης πλοιοκτητών στα STS operations. Οι υπηρεσίες της εταιρείας πλαισιώνονται και με αντίστοιχα εκπαιδευτικά προγράμματα για τους ναυτικούς και τα πληρώματα στεριάς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα