Volvo: Μείωση των κερδών πρώτη φορά σε οκτώ τρίμηνα

Αποτέλεσμα της αύξησης του κόστους νέων, φιλικών στο περιβάλλον, μοντέλων
Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2006 11:35

ΜΕΙΩΣΗ 15% σημείωσαν το τέταρτο εξάμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης βιομηχανίας κατασκευής φορτηγών της Ευρώπης, Volvo AB, την πρώτη πτώση σε δύο χρόνια, καθώς το κόστος της ανάπτυξης νέων μοντέλων αναρριχήθηκε στα ύψη. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της εταιρείας και στο χαμηλότερο επίπεδα σε χρονικό διάστημα πλέον των επτά ετών.

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 2,98 δισ. σουηδικές κορώνες (388 εκατ. δολ. ) ή 7,37 κορώνες ανά μετοχή από 3,5 δισ. σουηδικές κορώνες ή 8,45 κορώνες ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Volvo. Επτά οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα διαμορφωνόντουσαν στα 3,54 δισ. κορώνες. Αύξηση της τάξης του 15% σημείωσαν οι πωλήσεις της εταιρείας φθάνοντας στα 65,3 δισ. κορώνες από 57 δισ. κορώνες πέρυσι.

Η DaimlerChrysler AG και η Volvo, δαπανούν περισσότερα χρήματα για το λανσάρισμα φορτηγών αυτοκινήτων, προκειμένου να καλύψουν τους πιο σκληρούς κανονισμούς για το περιβάλλον, που θα τεθούν σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου και στις ΗΠΑ το 2007. Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Volvo, Leif Johansson, προέβλεψε σήμερα ότι η αγορά φορτηγών αυτοκινήτων στην Ευρώπη, ενδέχεται να συρρικνωθεί κατά 2,5% φέτος.

Οι μετοχές της Volvo υποχωρούσαν 35,5 κορώνες, ποσοστό 9,4%, φθάνοντας στις 342,5 κορώνες η μία, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 21 Οκτωβρίου του 1998 και ήταν 8,7% χαμηλότερα, στις 345 πένες η μία, στις 9:22 π.μ. στη Στοκχόλημη. Συνολικά φέτος, έχουν σημειώσει απώλειες 7,6%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα