Veolia: 12% η αύξηση των πωλήσεων από νέα συμβόλαια

Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2006 12:22

ΑΥΞΗΣΗ 12% σημείωσαν στο σύνολο της χρήσης οι πωλήσεις της Veolia Environnement SA, της μεγαλύτερης εταιρείας ύδρευσης στον κόσμο, αποτέλεσμα των νέων συμβολαίων και ύδρευση και για απορρίμματα στη Γαλλία και την Ευρώπη. Η εταιρεία επιβεβαίωσε τους στόχους της για το 2005.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 25,2 δισ. ευρώ (30,5 δισ. δολ.) τη χρονική περίοδο, έναντι 22,5 δισ. ευρώ τον προηγούμενο χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εστάλη μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η Veolia, προμηθεύτρια περίπου 110 εκατ. ανθρώπων και ανακύκλωσης απορριμμάτων για περίπου 74 εκατ., σχεδιάζει να μειώσει το χρέος της και να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στη δραστηριότητα ύδρευσης και διαχείρισης απορριμμάτων. Πέρυσι πούλησε περιουσιακά στοιχεία για να επιστρέψει στην κερδοφορία. Οι πωλήσεις της κινήθηκαν πτωτικά το 2003 και το 2004.

Οι πωλήσεις του τμήματος ύδρευσης της Veolia, αυξήθηκαν 14% στα 8,9 δισ. ευρώ, αποτέλεσμα των νέων συμβολαίων που υπέγραψε στην Ευρώπη, όπως στην Braunschweig στη Γερμανία. Η εταιρεία επίσης έκλεισε νέα συμβόλαια στη Δημοκρατία της Τσεχίας, την Κίνα και την Ιαπωνία, όπως ανακοίνωσε.

Οι πωλήσεις της στο τμήμα Environmental Services που αποτελεί περίπου το 1/4 των εσόδων, αυξήθηκαν 6%, φθάνοντας στα 6,6 δισ. ευρώ. Η εταιρεία υπέγραψε νέα συμβόλαια στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Οι πωλήσεις της Veolia Energy αυξήθηκαν περίπου 10% φθάνοντας στα 5,4 δισ. ευρώ. Τα έσοδά της αυξήθηκαν στη Γαλλία μετά την άνοδο των τιμών στον τομέα της θέρμανσης, σύμφωνα με την εταιρεία.

Οι πωλήσεις στο σκέλος Transport, το μικρότερο της εταιρείας, αναρριχήθηκαν κατά 21%, φθάνοντας στα 4,3 δισ. ευρώ, μετά τα νέα συμβόλαια που υπέγραψε στην Τουλούζη και τα συμβόλαια λεωφορείων στο Ελσίνκι και του τραμ στο Δουβλίνο.

Περίπου το ήμισυ των πωλήσεών της πραγματοποιείται εκτός Γαλλίας. Στους πελάτες της συγκαταλέγεται η PSA Peugeot Citroen, η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στη Σλοβακία.

Οι μετοχές της εταιρείας έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 10% με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 17,2 δισ. ευρώ. Οι μετοχές της το 2005 σημείωσαν άνοδο 44% μεγαλύτερη της ανόδου 26% που σημείωσε ο δείκτης Dow Jones Stoxx 600 Utilities.

Τα αποτελέσματά της για το σύνολο της χρήσης θα ανακοινωθούν τον Μάρτιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα