Π. Δούκας: Χωρίς μεσάζοντες η πώληση της Ολυμπιακής

Α. Αδριανόπουλος: «Σε καραντίνα ο υπουργός Μεταφορών»
Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2006 14:36

«Θετικές» χαρακτήρισε ο υφυπουργός Οικονομίας Πέτρος Δούκας, τις βολιδοσκοπήσεις που έχει κάνει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση προς αρκετούς -όπως είπε- επενδυτές, για την πώληση της Ολυμπιακής.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Ανδρέα Ανδριανόπουλου, ο κ. Δούκας δήλωσε ότι οι προοπτικές φαίνονται να είναι θετικές από τις βολιδοσκοπήσεις που έγιναν σε επενδυτές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Όπως είπε, τον κατάλληλο χρόνο, αφού ελεγχθούν τα οικονομικά στοιχεία τους ότι είναι αξιόπιστα και δεν είναι απλές υποσχέσεις, θα γίνουν και οι κατάλληλες κινήσεις.

«Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει χωρίς μεσάζοντες. Οι επενδυτές πρέπει να απευθύνονται απευθείας στον σύμβουλο της Ολυμπιακής», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δούκας και πρόσθεσε:

«Απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί αφού η όποια λύση βρεθεί, πρέπει να είναι υπό την έγκριση της Ε.Ε.. Εμείς κάνουμε τις κατάλληλες κινήσεις και τον κατάλληλο χρόνο θα κάνουμε και τις ανακοινώσεις».

Από την πλευρά του, ο κ. Ανδριανόπουλος, με αφορμή και το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών, άφησε αιχμές για τη στάση του υπουργού Μεταφορών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχει γεμίσει η Βουλή με κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του υπουργού Μεταφορών που δεν έρχεται ποτέ να απαντήσει. Έχουμε το θέμα της Ολυμπιακής, γίνονται τηλεφωνικές υποκλοπές, πουθενά ο υπουργός Μεταφορών. Τον έχετε βάλει σε καραντίνα, είτε διότι νιώθετε πως αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση, ή γιατί δεν είναι στην ίδια γραμμή».

Ο κ. Ανδριανόπουλος υποστήριξε ότι ο κ. Δούκας δεν απάντησε για την «ταμπακιέρα» - όπως χαρακτηριστικά είπε- πόσο δηλαδή στοίχισε η Ολυμπιακή στον έλληνα φορολογούμενο, από την ημέρα που εξαγγέλθηκε το κλείσιμο της, μέχρι σήμερα.

Απαντώντας ο υφυπουργός Οικονομίας, τόνισε ότι όλα τα οικονομικά στοιχεία θα ανακοινωθούν όταν ελεγχθούν και γίνει επίσημη πιστοποίηση τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα