ΤΙΤΑΝια η αποδοχή της Δημόσιας Πρότασης

Ανοίγει ο δρόμος για τριπλή εισαγωγή σε Βρυξέλλες, Παρίσι, Αθήνα
Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019 07:14
UPD:07:15
EUROKINISSI/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Από την έντυπη έκδοση

Της Τέτης Ηγουμενίδη
[email protected]

Σε μια νέα εποχή εισέρχεται η τσιμεντοβιομηχανία Τιτάν, έπειτα από την επιτυχή έκβαση της Δημόσιας Πρότασης της TITAN Cement International SA (TCI) και για τις δύο κατηγορίες μετοχών, γεγονός που σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για την εισαγωγή της στα Χρηματιστήρια Euronext Βρυξελλών, Αθηνών και Euronext Παρισιού από τις 23 Ιουλίου 2019, καθώς και για τη μεταφορά της έδρας στο Βέλγιο.

Το ποσοστό αποδοχής των κατόχων κοινών και των κατόχων προνομιούχων μετοχών ξεπέρασε το 90% του κοινού και του προνομιούχου μετοχικού κεφαλαίου της ΤΙΤΑΝ, με αποτέλεσμα τα δικαιώματα εξαγοράς και εξόδου να μπορούν να ασκηθούν και για τις δύο κατηγορίες μετοχών της ΤΙΤΑΝ.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια της περιόδου αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης, η οποία έληξε χθες, προσφέρθηκαν νόμιμα και έγκυρα: (α) 71.672.737 Κοινές Μετοχές, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 93% του κοινού μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της ΤΙΤΑΝ, και (β) 6.990.335 Προνομιούχες Μετοχές, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 92,36% του προνομιούχου μετοχικού κεφαλαίου της ΤΙΤΑΝ.

Βάσει των αποτελεσμάτων της Δημόσιας Πρότασης, η TCI θα ασκήσει το δικαίωμά της να απαιτήσει από όλους τους εναπομείναντες κατόχους Κοινών και Προνομιούχων Μετοχών τη μεταβίβαση σε αυτήν όλων των Μετοχών τους με αντάλλαγμα, είτε μία Μετοχή της TCI είτε ποσό σε μετρητά ίσο με 19,64 ευρώ για κάθε κοινή μετοχή και 18,98 ευρώ για κάθε προνομιούχο. Για τη διαδικασία θα υπάρξει το επόμενο διάστημα νεότερη ανακοίνωση της τσιμεντοβιομηχανίας, καθώς αρχικά θα υποβάλει σχετικό αίτημα για το Δικαίωμα Εξαγοράς προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Στη θεωρητική περίπτωση κατά την οποία το 7% των κοινών τίτλων και το 7,3% των προνομιούχων λάβουν αντίτιμο σε μετρητά, το συνολικό κόστος για την τσιμεντοβιομηχανία θα ανέλθει σε 117 εκατ. ευρώ.

Η διαδικασία για τη μεταβίβαση των Μετοχών ΤΙΤΑΝ που προσφέρθηκαν στο πλαίσιο της Δημόσιας Πρότασης, την έκδοση και παράδοση των Μετοχών της TCI, την ολοκλήρωση της εισαγωγής και την έναρξη της διαπραγμάτευσης του συνόλου των μετοχών της TITAN Cement International στα χρηματιστήρια Euronext Βρυξελλών, Αθηνών και Euronext Παρισιού, ξεκίνησε χθες και αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα.

Σημειώνεται ότι η μεταβίβαση Μετοχών ΤΙΤΑΝ έναντι Μετοχών της TCI κατά την άσκηση του Δικαιώματος Εξόδου δεν υπόκειται στον προβλεπόμενο φόρο πώλησης 0,2%, ενώ η χρηματιστηριακή πώλησή τους έναντι του οικείου Χρηματικού Ανταλλάγματος υπόκειται σε αυτόν τον φόρο που βαρύνει τον πωλητή.

«Σημαντικό ορόσημο»

Με την ευκαιρία της επιτυχούς έκβασης της δημόσιας πρότασης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΙΤΑΝ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, δήλωσε: «H εισαγωγή του Ομίλου ΤΙΤΑΝ μέσω της TITAN Cement International SA στα Χρηματιστήρια Euronext Βρυξελλών, Αθηνών και Euronext Παρισιού θέτει ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο στην άνω των 100 ετών πορεία ανάπτυξης του Τιτάνα που, ξεκινώντας τη δράση του το 1902, αναπτύχθηκε πέρα από τις ελληνικές του καταβολές σε μια διεθνή εταιρεία. Στόχος μας είναι η συνέχιση της ενίσχυσης της διεθνούς μας ανάπτυξης και η λειτουργία με άξονα πάντα τον σεβασμό για τον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον. Ευχαριστούμε θερμά τους μετόχους μας για τη στήριξή τους σε αυτό το σημαντικό βήμα για την αναπτυξιακή στόχευση του Ομίλου ΤΙΤΑΝ».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα