Vodafone: Διευκρινίσεις για την απομάκρυνση του ξένου λογισμικού

Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2006 15:18

Σχετικά με το θέμα του ξένου λογισμικού υποκλοπών που εντοπίσθηκε στο δίκτυό της, η Vodafone με σημερινή της ανακοίνωση διευκρινίζει τα εξής:

«Η επιβεβαίωση ότι στο δίκτυο της εταιρείας βρέθηκε εγκατεστημένο ξένο λογισμικό, ικανό να διενεργεί υποκλοπές τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, υποχρέωσε τη Vodafone να απομακρύνει άμεσα το εν λόγω λογισμικό, αφού διακράτησε και αποθήκευσε αντίγραφα αυτού, χωρίς να είναι σε θέση να γνωρίζει εάν και πότε αυτό πραγματικά λειτούργησε. Την πράξη αυτή επέβαλαν η τήρηση της νομιμότητας, οι κανόνες της εταιρείας και η κοινή λογική.

Ενδεχόμενη διατήρησή του, εν γνώσει της εταιρείας, θα αποτελούσε παράνομη πράξη, θα διακύβευε και θα έπληττε ταυτόχρονα σε μέγιστο βαθμό τα δικαιώματα των πολιτών, των τεσσάρων και πλέον εκατομμυρίων συνδρομητών μας, των 2.500 εργαζομένων μας, πλήθους συνεργατών μας και των μετόχων μας.

Η Vodafone επισημαίνει, τέλος, ότι ακριβής εικόνα του δικτύου της πριν από την αφαίρεση του λογισμικού έχει αποτυπωθεί πλήρως σε μαγνητικά μέσα και έχει κατατεθεί στις διωκτικές και δικαστικές Αρχές. Επιπλέον, η εταιρεία έχει ανταποκριθεί και συνεχίζει να ανταποκρίνεται σε κάθε αίτημα των Αρχών για τη διερεύνηση της σοβαρότατης αυτής υπόθεσης».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα