ΕΤΕπ: Συνολικές χορηγήσεις 895 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα το 2005

Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2006 15:35

Σε 895 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι συνολικές χρηματοδοτικές συμβάσεις της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) στην Ελλάδα το 2005, με τις συνολικές εγκρίσεις δανειοδότησης να φθάνουν το 1,5 δισ. ευρώ, που αφορούν κυρίως τους τομείς των μεταφορών και της ενέργειας.

Αυτό ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Gerlando Genuardi, με αφορμή την σημερινή υπογραφή δύο δανειακών συμβάσεων 45 εκατομμυρίων ευρώ μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της ΔΕΠΑ.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ ανακοίνωσε επίσης την χορήγηση 50 εκατ.ευρώ στην Εμπορική Τράπεζα υπό μορφή δανείου, που προορίζονται κυρίως για χρηματοδότήσεις προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στους τομείς βιομηχανίας, τουρισμού και των υπηρεσιών. Ανάλογες χορηγήσεις δανείων έχουν γίνει ήδη προς της Alpha Bank και την Eurobank και συζητείται το ενδεχόμενο και νέων χορηγήσεων, καθώς τα σχετικά ποσά έχουν ήδη διατεθεί στο μεγαλύτερο μέρος τους.

Οπως υπογράμμισε ο κ. Genuardi, η ΕΤΕπ δίνει μεγάλη έμφαση στην υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και για το λόγο αυτό επιθυμεί την συνεργασία με τις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες έχουν αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα στα Βαλκάνια και ευρύτερα στην ΝΑ Ευρώπη και μπορούν να χρηματοδοτήσουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ ανέφερε επίσης ότι γίνονται συναντήσεις και συζητήσεις με τους Δήμους της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, καθώς και άλλους δύο Δήμους της Αττικής για το ενδεχόμενο χρηματοδότησής τους για έργα του ενδιαφέροντός τους, ενώ έδωσε ιδιαίτερη αναφορά στις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και στις σχετικές χρηματοδοτήσεις από την ΕΤΕπ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα