Βουλγαρία: Δύο ελληνικές εταιρείες στη λίστα αναδόχων για οδικό έργο

Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2006 18:29

Δύο ελληνικές και τρεις τουρκικές εταιρείες ή κοινοπραξίες περιλαμβάνονται στη short list του διαγωνισμού για την ανάληψη του έργου κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου Λιούλιν στη Βουλγαρία, σύμφωνα με δημοσιεύματα της εφημερίδας "Ντνέβνικ" και του πρακτορείου "Sofia News Agency".

Η επιλογή των πέντε επικρατέστερων "μνηστήρων" έγινε ανάμεσα στους συνολικά 21 κατασκευαστές που κατέθεσαν προσφορές για το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από κοινοτικά και βουλγαρικά κονδύλια ύψους 148,4 εκατ. ευρώ και αποτελεί τμήμα του πανευρωπαϊκού άξονα 4. Κατά τη "Ντνέβνικ", στην κορυφή της shortlist φιγουράρει η τουρκική εταιρία Mapa-Cengiz, που μειοδότησε, καταθέτοντας προσφορά ύψους 137,4 εκατ. ευρώ.

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις, η συνήθης διαδικασία προβλέπει ότι η λίστα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Σόφια και στη συνέχεια να λάβει το οριστικό πράσινο φως από τις Βρυξέλλες. Αξιωματούχοι της βουλγαρικής Αρχής Αυτοκινητοδρόμων εκτιμούν ότι το οριστικό συμβόλαιο με τον ανάδοχο θα υπογραφεί πιθανότατα μέσα στην άνοιξη.

Σύμφωνα με τα τελικά επίσημα στοιχεία της Αρχής Αυτοκινητοδρόμων, προσφορές για το έργο είχαν καταθέσει η «Τέρνα» του ομίλου ΓΕΚ, σε κοινοπραξία με την αυστριακή «Alpine Mayreder Bau GmbH», όπως και οι Ακτωρ ΑΤΕ, Μοχλός ΑΕ και J&P AΒΑΞ ΑΕ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα