ΠΑΣΕΓΕΣ: Και να μας χαρίσουν την ΕΒΖ ή την ΒΦΛ δεν τίς παίρνουμε

Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2006 18:39

«Δεν θέλουμε στο επιχειρησιακό κομμάτι να εμπλακούν άλλες κρατικές επιχειρήσεις. Θέλουμε να αποκρατικοποιήσουμε τη λειτουργία της ΠΑΣΕΓΕΣ. Από τη συνεργασία με τις κρατικές επιχειρήσεις, προτιμούμε τον χειρότερο ιδιώτη», είπε στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης, επ' ευκαιρία της 21ης Agrotica, ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας.

Η ΠΑΣΕΓΕΣ κάνει τη δική της είσοδο στα βιοκαύσιμα. Οπως ανακοίνωσε ο κ. Καραμίχας, η Συνομοσπονδία ανέθεσε στο Ινστιτούτο Αγροτικής Συνεταιριστικής Οικονομίας (ΙΝΑΣΟ), την εκπόνηση ολοκληρωμένης μελέτης για τη βιωσιμότητα των ενεργειακών καλλιεργειών στην Ελλάδα. Με τη μελέτη, που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου τρεις μήνες, θα διερευνηθεί αν η καλλιέργεια ενεργειακών φυτών συμφέρει και ποια από αυτά είναι τα πιο αποδοτικά.

Ερωτηθείς αν η ΠΑΣΕΓΕΣ θα αντιμετώπιζε θετικά το ενδεχόμενο εξαγοράς εταιρειών όπως η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ), ή η Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ), ο κ. Καραμίχας ήταν κατηγορηματικός: «Και να μας τις χαρίσουνε, δεν τις παίρνουμε». Αναφερόμενος ειδικά στην ΕΒΖ, επισήμανε ότι η διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ «δεν θα είχε τα ψυχικά αποθέματα για να μετατρέψει αυτόν τον γίγαντα σε ευέλικτη εταιρεία βιοκαυσίμων».

Σχετικά με τη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ), ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η εταιρία «κλείνει γιατί όταν έπρεπε να γίνουν αλλαγές και ο απαιτούμενος εκσυγχρονισμός, δεν έγιναν» και πρόσθεσε: «Η εταιρεία δεν κλείνει εξαιτίας μας» (σ.σ. η διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ ίδρυσε πριν έναν χρόνο την εταιρία γεωργικών εφοδίων AGRO AE, η οποία -μεταξύ άλλων- διαθέτει και λιπάσματα).

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα